2019-10-15 16:45

Marea Britanie trimite o navă de luptă în Marea Neagră. „NATO trebuie să arate că nu se simte ameninţată!”

 |  09:06
Marea Britanie trimite o navă de luptă în Marea Neagră. „NATO trebuie să arate că nu se simte ameninţată!”

Marea Britanie trimite în misiune la Marea Neagră moderna navă de luptă HMS Diamond, un distrugător din clasa Type 45, lansat la apă în anul 2007 și echipat cu cele mai recente rachete antiaeriene. Este prima misiune operativă de asemenea amploare a Marinei Regale în regiune, de la Războiul Rece încoace, scrie Daily Mail.

HMS Diamond va conduce o forţă operativă NATO, implicată în exerciţii militare în Ucraina, țară în care Marea Britanie a disclocat 650 e soldați.

Distrugătorul are un heliport, iar cu ajutorul elicopterului de la bord vor fi transportați cei 60 de soldați ai trupelor de comando Special Boat Service.

„Am efectuat numeroase exerciţii navale la Marea Neagră în trecut, dar în circumstanţe mai bune şi cu intenţii mai bune”, a declarat lord West, un fost comandant al Marinei Regale. „Preşedintele Putin este un om care respectă puterea militară. NATO trebuie să arate că nu se simte ameninţată, iar Regatul Unit preia inițiativa”, a adăugat el.

Premierul Theresa May a invitat Statele Unite să se alăture Marii Britanii într-un efort de balansare a politicii hegemoniste a Rusiei.

Ministrul Apărării, Sir Michael Fallon, a declarat „Marea Britanie păşeşte pe scena mondială şi îi susţine ferm pe prietenii noştri ucraineni. Regatul Unit transmite un mesaj clar, potrivit căruia suntem angajaţi să apărărm democraţia în lume şi să susţinem suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei”, a adăugat ministrul.

Acțiunile britanice vin ca răspuns la comasarea unor trupe şi tancuri ruse în Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014, şi chiar și la la frontiera cu ţările baltice, care sunt membre UE și NATO. 800 de militari britanici vor fi dislocați în Estonia, începân cu vara acestui an.

Militari britanici sunt mobilizați și în alte ţări est-europene, inclusiv în România, Royal Air Force trimițând avioane Eurofighter Typhoon la baza Mihail Kogălniceanu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray