2020-07-09 15:33

Masacrele jihadiștilor sunt contorizate de ONU: Statul Islamic, vinovat de crime de război

 |  19:48
Masacrele jihadiștilor sunt contorizate de ONU: Statul Islamic, vinovat de crime de război

Islamiștii suniți care domină nordul Irakului și partea de nord-est a Siriei sunt principala temă a unui raport ONU. Potrivit oficialilor de la Națiunile Unite, organizația teroristă Statul Islamic, condusă de Abu Bakr al Bagdadi, se face vinovată de un lung șir de încălcări ale drepturilor omului.

Un raport publicat joi de Organizația Națiunilor Unite condamnă Statul Islamic și de săvârșirea de numeroase crime de război și crime împotriva umanității. Documentul are la bază 500 de interviuri realizate în perioada 6 iulie - 10 septembrie și oferă descrieri ale numeroasele încălcări ale drepturilor omului care au loc zilnic în teritoriile controlate de teroriști. „Extinderea încălcărilor și abuzurilor comise de SI și grupurile armate asociate este stupefiantă”, a dezvăluit Zeid Raiad al-Hussein, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului. Potrivit documentului, jihadiștii duc o campanie de ucidere a civililor, distrug infrastructura, organizează execuții, răpiri, violuri și „alte forme de abuzuri sexuale și psihice împotriva femeilor și a copiilor”.

Nici forțele irakiene nu scapă de atenția ONU, relatează Agerpres. Raportul arată că atacurile aeriene ale aviației irakiene au produs victime în rândul populației civile și au încălcat legislația internațională prin efectuarea de bombardamente asupra unor ținte civile precum școlile și spitalele. ONU solicită Guvernului de la Bagdad să aderea la Statul de la Roma pentru a permite Curții Penale Internaționale să pornească anchete pentru pedepsirea acestor crime. UNAMI, Misiunea ONU din Irak, estimează că de la începutul anului au murit 9.347 de civili irakieni și au fost răniți alți 17.386. Aproape 2 milioane de persoane și-au părăsit casele pentru a scăpa de ofensiva Statului Islamic.

Rebelii sirieni

John Allen, general american în rezervă care coorodonează coaliția internațională împotriva Statului Islamic, a afirmat joi că pregătirea forțelor rebele siriene, opuse jihadiștilor, este un proces de durată care va dura „ani de zile” și investiții financiare. „Procesul a fost lansat odată cu căutarea unor locuri pentru tabere de antrenament și a unor elemente siriene care vor merge în taberele respectiv”, a explicat Allen.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz