2019-08-20 04:35

MASACRU în Nigeria: tabără de refugiați, bombardată din greșeală. Zeci de medici uciși

 |  09:16
MASACRU în Nigeria: tabără de refugiați, bombardată din greșeală. Zeci de medici uciși

O tabără de refugiaţi din regiunea Borno, în nord-estul Nigeriei a fost bombardata DIN GRESEALA de un avion militar nigerian, in urma acestui masacru fiind ucise peste 52 de persoane si ranite alte 200. Printre victime se numara medici si voluntari ai Crucii Rosii.

Atacul a avut loc în timpul operaţiunilor militare desfăşurate de armata nigeriană împotriva grupării teroriste Boko Haram, afiliată reţelei extremiste Stat Islamic.

Preşedintele Muhammadu Buhari s-a declarat consternat de acest incident şi a îndemnat la calm, trasmite BBC, citat de Mediafax.

Crucea Roşie a comunicat că şase angajaţi ai organizaţiei umanitare au decedat în urma atacului aerian, iar peste zece au fost răniţi.

Potrivit organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF), cele mai multe victime erau persoane care se refugiaseră din zone vizate de atacurile grupării teroriste Boko Haram.

Generalul Rabe Abubakar, un purtător de cuvânt al forţelor militare nigeriene, a declarat că atacul "deşi regretabil, nu a fost niciodată intenţionat", precizând că forţele nigeriene au acţionat pentru a elimina mai mulţi militanţi Boko Haram aflaţi în apropiere de tabăra de refugiaţi de la Rann.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray