2019-11-13 00:10

Mașinile românilor, incendiate la Roma. MAE cere autorităților italiene „maximă seriozitate” în anchetă

 |  20:09
Mașinile românilor, incendiate la Roma. MAE cere autorităților italiene „maximă seriozitate” în anchetă

Ministerul român de Externe și-a exprimat așteptările ca autoritățile italiene „ să investigheze cu maximă seriozitate” incidentul de la Roma în care cinci mașini ale unor imigranți români au fost incendiate în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, la patru dimineața, în cartierul Borghesiana, situat la periferie. Mașinile distruse în totalitate erau parcate pe strada San Fili și erau înmatriculate în România.

În apropierea lor era și un alt autoturism cu număr de Italia, dar acela nu a fost incendiat, de unde și concluzia preliminară a anchetatorilor italieni că este vorba despre un act rasist și xenofob comis împotriva comunității de români din capitala Italiei.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Roma, s-a autosesizat cu privire la incident, potrivit unui comunicat. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgență, demersurile legale atât pe lângă Comandamentul de pompieri, cât și pe lângă Comandamentul central al carabinierilor din Roma, în vederea obținerii de informații oficiale referitoare la circumstanțele producerii incidentului și a identității deținătorilor autovehiculelor incendiate. Conform primelor date obținute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime.

MAE, prin Ambasada României la Roma, urmărește cu deosebită atenție cazul, fiind în așteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților locale.

„Ministerul Afacerilor Externe constată că nu este pentru prima oară când are loc un astfel de episod în perimetrul capitalei italiene în care autovehicule cu numere de înregistrare românești sunt incendiate, aceasta inducând suspiciunea că asemenea acte ar putea avea și motivații de natură xenofobă. Pe acest fond, Ministerul Afacerilor Externe exprimă așteptarea ca autoritățile locale să investigheze cu maximă seriozitate incidentul produs în dimineața zilei de 1 martie 2015, inclusiv sub aspectul săvârșirii unei fapte cu motivații xenofobe”, se spune în comunicatul MAE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray