2020-07-14 07:08

Maxima CENZURĂ: Joc video interzis

 |  22:27
Maxima CENZURĂ: Joc video interzis

Un popular joc video de simulare în care jucătorii își pot crea o casă și pot interacționa cu sătenii a avut o viață nu prea lungă, din motive nedemocratice.

Partidul Comunist Chinez interzice un joc video, în care jucătorii îl pot ironiza pe liderul Xi Jinping. După ce a blocat un popular joc Nintendo „Animal Crossing”, Partidul Comunist Chinez (CCP) își duce cenzura politică la extrem, deconectând jucătorii chinezi online de la colegii de breaslă din afara Chinei.

Pe 10 aprilie, China a interzis popularul joc video de simulare în care jucătorii își pot crea o casă și să interacționeze cu sătenii de animale drăguțe, datorită activistului pro-democrație din Hong Kong, Joshua Wong, care dezvăluie o scenă personalizată în jocul care scrie „Gratuit Hong Kong ”și-l batjocorește pe liderul chinez Xi Jinping. Mai mulți alți jucători au folosit jocul pentru a-și evoca nemulțumirea față de PCC și făcând conținut satiric legat de eșecul PCP de a aborda virusul, potrivit TaiwanNews.com.

Detalierea jocului

În China, dependența de jocurile video e o problema națională de câțiva ani, așa că noile restricții cer și detalierea jocului, a scenariilor și a elementelor vizuale, pentru aprobare înainte de lansare. În 2007, au fost incluse mai multe restricții de acest fel pentru jocurile pentru PC, însă acum acestea vor viza și jocurile de pe telefon.

Potrivit Bloomberg, China e cea mai mare piață de jocuri video din întreaga lume, așa că aceste restricții pot afecta jocuri extrem de îndrăgite la nivel internațional, precum Mortal Kombat. De acum încolo, dezvoltatorii vor avea două opțiuni - fie vor crea o versiune doar pentru piața din China, ce respectă noile reguli, fie vor fi nevoiți să lanseze o versiune originală a jocului ce va ține cont de aceste restricții.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz