2019-08-18 08:19

Mii de oameni, în frunte cu vedete Robert De Niro şi Cher, au protestat la New York împotriva lui Donald Trump

 |  08:58
Mii de oameni, în frunte cu vedete Robert De Niro şi Cher, au protestat la New York împotriva lui Donald Trump

Mii de oameni, în frunte cu vedetele Robert De Niro, Cher sau Alec Baldwin, au ieşit în stradă la New York joi, pentru a protesta împotriva lui Doland Trump, cu o zi înainte de învestirea acestuia în funcţia de preşedinte al Statelor Unite.

Mark Ruffalo, actor şi unul dintre organizatorii protestului, a declarat într-un comunicat publicat înainte de miting că “mii de new-yorkezi se unesc pentru a se apăra reciproc, aşa cum vom face în fiecare zi pentru a apăra valorile pe care le preţuim – pentru a lupta pentru asistenţă medicală, justiţie, drepturile imigranţilor şi combaterea schimbării climatice”. Organizatorii au afirmat că manifestaţia va fi o dovadă de unitate şi un preludiu la ceea ce organizatorii speră să fie un week-end de proteste în toată ţara.

Alec Baldwin l-a imitat pe Trump, glumind că se îndreaptă spre Consulatul rus. El a îndemnat apoi la o 100 de zile de opoziţie. Cher a declarat că a luat parte la miting pentru că vrea să le arate oamenilor "pericolul”. Ea şi-a exprimat îndoiala că Trump va găsi Casa Albă pe gustul său. “Dormitorul Lincoln este extraordinar, dar nu este mare”, a subliniat artista.

Şi primarul democrat al oraşului, Bill de Blasio, a participat la protest. “Mâine (n.r - vineri), Donald Trump va avea puterea, dar mâine (n.r - vineri) şi voi veţi avea puterea. Poate că Donald Trump controlează agenda la Washington, dar noi controlăm destinul nostru ca americani”, a subliniat edilul.

Mii de oameni, în frunte cu vedete Robert De Niro şi Cher, au protestat la New York împotriva lui Donald Trump
zoom
Protestatarii s-au strâns în apropiere de Central Park, la baza unuia dintre mulţii zgârie-nori din oraş care îi poartă numele lui Trump - Trump International Hotel and Tower. Mulţi dintre ei au spus că se tem de preşedintele-ales.  “Trump este o ameninţare directă pentru mine şi umanitatea mea”, a declarat Ravenne Reid, în vârstă de 19 ani, elevă la Colegiul John Jay. “Sunt îngrijorată în legătură cu creditele pentru studenţi şi în legătură cu drepturile femeilor şi în legătură cu alte un milion de lucruri. Nu puteam să nu fiu aici”, a adăugat ea.

“În această etapă, singura cale de a-l învinge pe Trump este rezistenţa în masă, în stradă (…). Gândiţi-vă la Piaţa Tahrir, gândiţi-că la Coreea de Sud – asta trebuie să se întâmple în ţară”, a subliniat Joan Hirsch, o organizatoare a protestului, lidera grupului Refuse Fascism.

Mitingul de la New York a fost unul dintre multele proteste care au afectat ţara înainte de învestirea lui Trump,notează news.ro. Mişcarea de rezistenţă va culmina, însă, cu Marşul Femeilor, de sâmbătă, de la Washington, care ar urma să atragă 250.000 de oameni.

Rulote, autobuze şi maşini cu manifestanţi au ajuns la Washington pe tot parcursul săptămânii, iar manifestanţii au fost găzduiţi în biserici locale sau la prieteni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20

In legatura cu acest articol...

Trump. Ceremonia de investire începe AZI, ora 19 - ora României
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray