2019-09-22 21:29

Mii de persoane au PROTESTAT la Praga pentru libertatea presei după criticile preşedintelui Milos Zeman

 |  10:22
Mii de persoane au PROTESTAT la Praga pentru libertatea presei după criticile preşedintelui Milos Zeman

Aproximativ 3.000 de persoane s-au strâns miercuri în Piaţa Venceslau din Praga la o manifestaţie pentru libertatea presei, după ce preşedintele Milos Zeman a lansat un atac dur la adresa televiziunii publice cehe şi a unor instituţii media.

"Ruşine" au scandat protestatarii, vizând atât pe preşedintele prorus Milos Zeman, cât şi pe premierul populist Andrej Babis, aliatul acestuia.

Zeman, care în urma alegerilor din ianuarie a câştigat un al doilea mandat, este cunoscut pentru aversiunea sa faţă de jurnalişti, scrie Mediafax.

În mai 2017, Zeman i-a spus preşedintelui rus Vladimir Putin, cu care are o relaţie cordială, că "jurnaliştii ar trebui lichidaţi".

În discursul său de învestire de săptămâna trecută, Zeman a acuzat televiziunea publică cehă şi unele instituţii media că "încearcă să manipuleze publicul".

Libertatea presei a devenit un subiect şi mai important în regiune după ce un jurnalist slovac de investigaţii a fost asasinat împreună cu prietena lui. Jurnalistul lucra la un material cu privire la presupusele legături între mafia italiană şi autorităţile guvernamentale de la Bratislava.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray