2019-10-14 14:25

Miliardarul SOROS sfidează pe față BUDAPESTA. Vezi cum răspunde amenințărilor lui Viktor ORBAN

 |  22:54
Miliardarul SOROS sfidează pe față BUDAPESTA. Vezi cum răspunde amenințărilor lui Viktor ORBAN

Fundația pentru o Societate Deschisă, organizația finanțată de miliardarul George Soros, nu se dă bătută în fața presiunilor exercitate de autoritățile maghiare și anunță că va continua să lucreze și să finanțeze activitatea unor organizații neguvernamentale din Ungaria.

„Fundația pentru o Societate Deschisă va continua să activeze în Ungaria, în ciuda opoziției Guvernului, urmându-și misiunea de a contribui la construirea unei societăți mai echitabile și mai transparente”, a declarat Christopher Stone, președintele Fundației, într-un comunicat de presă, citat de Reuters.

„În Ungaria, precum și în multe alte locuri din lume, suntem mai determinați ca niciodată să lucrăm cu grupuri locale pentru a susține practica democratică și a consolida drepturile și justiția”, a completat el.

Szilard Nemeth, vicepreședintele FIDESZ, partidul aflat la putere la Budapesta, declarase anterior că activitatea ONG-urilor finanțate de Soros va fi mult restricționată în Ungaria.

Decizia este luată în contextul apropiatei instalări la Casa Albă a lui Donald Trump, cunoscut ca adversar al lui Soros, mai ales având în vedere că miliardul a sprijint-o în campania pentru prezidențiale pe Hillary Clinton.

ONG-urile vor fi „măturate

Ungaria, țară membră a UE, va folosi „toate mijloacele aflate la dispoziția sa” pentru a „mătura” ONG-urile finanțate de Soros, care deservesc interesele „capitaliștilor globali și promovează o corectitudine politică care este în defavoarea guvernelor naționale”, a afirmat Szilard Nemeth.

Parlamentarii de la Budapesta vor începe să dezbată în curând o lege care ar permite autorităților să îi verifice (auditeze) pe directorii organizațiilor neguvernamentale.

Fundația lui Soros este activă în Ungaria de peste trei decenii, mai mulți politicieni FIDESZ beneficiind de burse externe finanțate de organizație, printre ei inclusiv Viktor Orban. Cu banii Fundației sunt finanțate peste 60 de ONG-uri din Ungaria, fiind promovate jurnalismul indepedendent și combaterea corupției și a discriminării de orice fel.

Recent, Viktor Orban a afirmat că repectivele ONG-uri primesc fonduri din străinătate pentru a „organiza fluxurile de refugiați și a încuraja migrația”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-11Parerea ta...

UN MARE GLONTE
11 Ian 2017

tras, direct în căpăț âna aia a lui jegoasă, și-n ochiul ăla de jivi nă bătrână și-odioas ă care nu mai vrea să c rape!
BAI TATA
12 Ian 2017

Cand vezi niste maimutoi drogati ca cica vor in st rada ca cica ciorbea il apara pe dragnea dar nu ies cand coldea este d at in gat de apropiatii s ai si sunt date in vile ag marsaviile acestuia p rin care a distrus famili i intregi si a inventat dosare politice iti vin e sa iesi in piata atunc i cand se strang ei si sa urli cat te tin bojocii IN CE TARA TRAIM !!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray