2019-11-13 22:58

Milioane de tineri chinezi vor fi trimişi la sate! Planul aduce aminte de Revoluţia Culturală a lui Mao

 |  08:39
Milioane de tineri chinezi vor fi trimişi la sate! Planul aduce aminte de Revoluţia Culturală a lui Mao

China plănuieşte să trimită milioane de tineri „voluntari” înapoi la sate, stârnind îngrijorări privind o întoarcere la metodele dictatorului Mao şi la Revoluţia Culturală de acum 50 de ani, scrie The Guardian.

Liga Tineretului Comunist (LTC) a promis că va trimite peste 10 milioane de studenţi în „zone rurale” până în 2022 pentru a le creşte „aptitudinile, a răspândi civilizaţia şi a promova ştiinţa şi tehnologia”, conform unui document al Partidului Comunist.

Scopul este trimiterea unor persoane tinere, talentate, către zonele rurale în loc de marile oraşe, conform unui document al LTC, la care face referire ziarul condus de stat Global Times.

„Avem nevoie de oameni tineri pentru a folosi ştiinţa şi tehnologia pentru a ajuta zonele rurale să inoveze”, a declarat Zhang Linbin, preşedintele adjunct al consiliului local din provincia Hunan.

Studenţii vor trebui să locuiască în zonele rurale în timpul vacanţei de vară însă LTC nu a precizat cum vor fi convinşi tinerii să se ofere voluntari.

Fostele baze revoluţionare, zonele care suferă de o sărăcie extremă şi cele cu minorităţi vor fi considerate o prioritate, a informat LTC.

În China, relaţiile sunt tensionate între majoritatea Han (peste 90% din populaţie) şi minorităţile etnice precum tibetanii sau uigurii musulmani.

Multe persoane de pe reţeaua chineză de socializare Weibo s-au arătat îngrijorate. Mulţi au evocat Revoluţia Culturală dintre 1966 şi 1977 când Mao a trimis milioane de „tineri intelectuali” în condiţii deplorabile în zonele rurale iar universităţile au fost închise timp de 10 ani.

„A început iar?”, se întreba utilizatorul WangTingYu. „Am făcut asta acum 40 de ani”, a scris Mirurong. „Uneori istoria avansează, uneori dă înapoi”, a scris KalsangWangduTB.

Preşedintele Xi Jinping, cunoscut pentru nostalgia sa faţă de epoca Mao, a petrecut şapte ani într-un sat cu o situaţie financiară precară, în provincia Shaanxi, de la vârsta de 16 ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-12Parerea ta...

ANONIM
13 Apr 2019

SA II LASE PE MINA LUI TERENTE DRAGNEA SI REZOLVA TOATE PROBLEMELE . ZICE CA VINE SA FACA AUTOSTRADA BUCURESTI - BRASOV CU TURCII .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray