2020-01-25 12:29

Ministrul Sănătății din Turcia: Maternitatea, singura carieră posibilă pentru femei

 |  18:00
Ministrul Sănătății din Turcia: Maternitatea, singura carieră posibilă pentru femei

Oficialii turci își continuă seria declarațiilor despre rolul femeii în societate. După intervențiile președintelui Erdogan, a venit rândul ministrului Sănătății.

Mehmet Muezzinoglu, ministrul Sănățății din Turcia, a declarat în cursul unei vizite efectuate joi la o maternitate din Istanbul, că maternitatea trebuie să fie principala preocupare a femeilor. „Mamele nu trebuie să se concentreze pe altă carieră decât maternitatea. Creșterea de noi generații trebuie să fie în centrul preocupărilor lor”, a afirmat politicianul islamist.

Aylin Nazliaka, deputat al opoziției, l-a acuzat pe Muezzinoglu că urmărește transformarea femeilor în „cetățeni de categoria a doua”. Ministrul a răspuns acuzațiilor aduse prin accentuarea caracterului „sfânt” al maternității. „Maternitatea nu este o carieră permisă oricui”, a mai spus Mehmet Muezzinoglu.

Președintele turc, islamistul Recep Tayyip Erdogan, a afirmat în luna noiembrie că egalitatea dintre femei și bărbați este „împotriva naturii” și a comparat mijloacele de contracepție cu trădarea. Opoziția turcă îl consideră pe Erdogan principala forță din spatele reislamizării societății.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine