2019-08-17 17:57

Ministrul de Externe al Germaniei: Trump e un risc pentru economia globală!

 |  10:25
Ministrul de Externe al Germaniei: Trump e un risc pentru economia globală!

Ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a avertizat vineri dimineaţă că două riscuri uriaşe pentru economia globală sunt reprezentate în acest moment de ieşirea Marii Britanii din UE, precum şi de deciziile luate de administraţia Donald Trump, care tocmai a anunţat o taxă vamală de 20% pe toate bunurile importate din Mexic pentru a finanţa construirea unui zid la graniţa sudică a Statelor Unite, transmite Reuters, citată de News.ro.

„Actualul risc la adresa economiei globale rămâne cu siguranţă unul remarcabil”, a punctat ministrul german, politician creștin democrat, ca și cancelarul Angela Merkel.

În Germania, principalele surse de creştere economică au fost reprezentate de construcţii, consum şi cheltuieli guvernamentale, aceste domenii înlocuind exporturile şi eliminând riscul uriaş reprezentat de o posibilă taxă vamală pentru companiile germane care îşi desfac produsele pe piaţa Statelor Unite.

În perioada 2016-2017, guvernul de la Berlin a prevăzut în buget 28,7 miliarde de euro pentru a finanţa găzduirea şi integrarea a mai mult de un milion de solicitanţi de azil, care au intrat în ultimii doi ani în Germania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

HAZNAUA EUROPEI SI LUMI
27 Ian 2017

BAROSANE DAI PESTE CAR . IAI PE TOTI EXCROCI INTERNATIONALI , LA UMERI CRACI .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray