2020-07-15 15:02

Ministrul francez de Externe: Echipajul avionului prăbuşit în Mali a cerut permisiunea să se întoarcă din drum

 |  08:39
Ministrul francez de Externe: Echipajul avionului prăbuşit în Mali a cerut permisiunea să se întoarcă din drum

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat, că echipajul avionului Air Algerie, care s-a prăbuşit joi în Mali, cu 118 persoane la bord, a cerut permisiunea să se întoarcă din drum din cauza vremii nefavorabile. Afirmaţia ministrului a fost făcută după ce cutiile negre ale aeronavei au ajuns în Franţa.

Şase experţi de la Paris analizează cutiile negre ale avionului Air Algerie. Potrivit primelor date, aeronava intrase într-o zonă afectată de o furtună puternică de nisip.

„Ceea ce ştim în mod sigur este că vremea era nefavorabilă în noaptea respectivă, că echipajul avionului a cerut devierea de la traseu, apoi să se întoarcă din drum, după care s-a pierdut contactul”, a spus Laurent Fabius, ministrul francez de Externe.

„Experţii vor avea nevoie de timp. Dacă datele sunt exploatabile, analiza, lectura lor, va necesita probabil mai multe săptămâni”, a precizat la rândul său Frédéric Cuvillier, secretarul de stat pentru Transporturi.

În urma accidentului aviatic, 118 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 54 francezi. Avionul a plecat de la Ouagadougou către Alger, în noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul statului Mali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz