2019-08-18 08:36

Minoritățile sexuale, dezamăgite de noul președinte al Parlamentului European

 |  20:48
Minoritățile sexuale, dezamăgite de noul președinte al Parlamentului European

Minoritățile sexuale, reprezentate, la nivel european, de ILGA Europe (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), sunt dezamăgite de trocul politic prin care grupurile PPE și ALDE au convenit să-l impună la șefia Parlamentul European pe italianul Antonio Tajani (Forza Italia). Reprezentanții ILGA susțin că Tajani nu este un „prieten al drepturilor omului”, întrucât acesta s-a exprimat în defavoarea adopțiilor de copii de către cuplurile homosexuale.

Într-un comunicat de presă, ILGA critică ALDE pentru decizia de a-și retrage candidatul, pe Guy Verhofstadt, chiar înainte de prima rundă de votare (din patru), declarându-și susținerea pentru candidatul PPE, în condițiile în care ALDE are protocoale de colaborare cu ILGA și militează pentru lărgirea ariei de libertăți pentru minoritățile sexuale.

Tajani este un susținător declarat al familiei tradiționale și respectării valorilor creștine în UE, afirmând că pentru copiii proveniți din familii homosexuale integrarea în societate prezintă „dificultăți majore”, iar din această cauză respectivii copii „au serioase probleme psihologice”.

În al treilea tur de scrutin desfășurat la Strasbourg (unde se află sediul legislativului european) Tajani a obținut 291 de voturi, iar principalul său contracandidat, socialistul Gianni Pitella, doar 199 de voturi. Ultima rundă de votare (care se va desfășura exclusiv între cei doi) va începe în câteva minute de la difuzarea acestei știri.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-17

In legatura cu acest articol...

Marele favorit a câştigat primul tur al alegerilor la preşedinţia Parlamentului European

Partenerii lui Tăriceanu din Parlamentul European îl susțin pe candidatul „băsiștilor”

UPDATE. ALEGERI la şefia Parlamentului European. Un ROMÂN se află printre candidaţi
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray