2020-02-28 23:41

Mișcările islamiste îngrijorează Berlinul: Germania se teme de propaganda jihadistă

 |  21:11
Mișcările islamiste îngrijorează Berlinul: Germania se teme de propaganda jihadistă

Imigranții care ajung în Uniunea Europeană ar putea fi folosiți de mișcările teroriste pentru organizarea de atentate, avertizează autoritățile de la Berlin. Oficialii germani consideră că trebuie acordată mai multă atenție grupărilor jihadiste. În același timp, poliția din Germania a descins asupra mai multor imobile din Berlin ai căror proprietari sunt bănuiți că ar lupta în Siria.

Serviciile de securitate din Germania sunt îngrijorate de succesul pe care prozelitismul islamist l-ar putea avea în rândul imigranților ilegali care ajung în Europa. „Faptul că islamiștii, sub masca de ajutor umanitar, încearcă să deturneze în scopurile lor situația refugiaților făcând prozelitism și încercând să-i recruteze, ne preocupă foarte mult”, se arată într-un comunicat al Oficiului Federal pentru Protecția Constituției. Oficialii germani au explicat că „tinerii refugiați neînsoțiți (…) ar putea fi o pradă ușoară” pentru organizațiile islamiste care ar dori să-și recruteze colaboratori.

Serviciul de informații interne al Germaniei estimează că aproximativ 740 de cetățeni germani au plecat din Germania în Orientul Mijlociu pentru a lupta alături de forțele Statului Islamic care operează în Siria sau Irak. Berlinul estimează că 120 dintre aceștia ar fi fost uciși în timpul luptelor din aceste țări. Agerpres subliniază că Germania nu a avut parte până acum de un atac terorist jihadist de amploare, deși au fost mai multe amenințări. Cea mai recentă a avut loc în luna august când doi combatanți germani din Statul Islamic au amenințat că mai multe atacuri teroriste se vor produce în Germania. Totuși, în urmă cu o săptămână, un irakian condamnat pentru terorist a fost împușcat în Berlin după ce a înjunghiat o polițistă.

Percheziții la Berlin

Autoritățile din Berlin au organizat marți percheziții la opt proprietăți din capitala Germaniei în cadrul unei anchete declanșate împotriva unor islamiști care luptă în Siria. Descinderile au inclus și sediul unei asociații a unei moschei din Berlin, relatează Mediafax. Ancheta a pornit de la un marocan de sex masculin, în vârstă de 51 de ani, care este urmărit de autorități sub bănuiala că ar lua parte la recrutări de jihadiști pentru mișcările islamiste aflate în conflict cu regimul dictatorului sirian Bashar al-Assad. Polițiștii germani au explicat că până în acest moment nu există dovezi că persoanele vizate de percheziții ar fi fost implicate în pregătirea unor atacuri teroriste menite să lovească ținte de pe teritoriul Germaniei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-22Parerea ta...

ISTORIA SE RAZBUNA
22 Sep 2015

Foarte bine . Toate Imperiile au disparut mai devreme sau mai tirziu . Si sa vezi ce urgi fac ce-i refuzati la import . Au adus Comunismul pierdut al musulmanilor , in casa lor .
MARIANA
23 Sep 2015

De hotărât a hotărât unul singur, iar consecinţele le vom suporta toţi. Tocmai eram mândri de Europa noastră ! Promitea o mare comunitate în care să se trăiască frăţeşte...
UN NATIONALIST ROMAN
23 Sep 2015

Cotoroanta nea pacalit si acum a dat drumul la Tiparnita Euro si ne plateste ca Nemtalai in al doilea razboi mondial . In toate tarile ocupate avea tiparnita a monedei tari respective .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine