2020-02-24 06:44

Misiunea americană în Irak, la final

 |  17:05
Misiunea americană în Irak, la final

Preşedintele StatelorUnite, Barack Obama, urma să rostească aseară un discurspentru a marca sfârşitul misiunii americanede luptă în Irak. Înainte de asta însă, luni seară, Obama i-a vizitat pe soldaţiirăniţi în teatrele de operaţiuni, internaţi la unspital militar american.

Obamaa părăsit Casa Albă luni după-amiază, pentru a merge la spitalul militarWalter-Reed, din nordul Washingtonului. Presa nu a fost autorizată să intre înclădire, de unde preşedintele a ieşit după două ore.

Întimpul vizitei, Obama s-a întâlnit cu 29 de militari, dintre care 24 au luptat înAfganistan şi alţi cinci în Irak. Potrivit Casei Albe, Obama a oferit aici 11medalii "Purple Hearts" - una dintre medaliile militare americane celemai prestigioase. Vizita a avut loc cu doar o zi înainte de discursul de ieri susţinutde preşedintele Obama, din Biroul Oval de la Casa Albă. Discursul a marcatsfârşitul misiunii de luptă a forţelor americane în Irak, la şapte ani şijumătate de la începutul acţiunii militare în această ţară. De altfel,retragerea trupelor americane din Irak a fost şi una dintre promisiunile dincampanie ale liderului american.

Înaintede discurs, Obama a mers şi la o bază militară din Texas, unde s-a întâlnit cumilitari întorşi recent din Irak.

Consiliere pentruarmata irakiană

Efectivelearmatei americane din Irak au ajuns sub pragul simbolic de 50.000 de militari.Începând de astăzi, sarcina lor va fi să"consilieze şi să ofere asistenţă" armatei irakiene. Potrivitcalendarului anunţat de Obama după preluarea funcţiei, militarii ameriani vortrebui să plece din Irak la sfârşitul anului 2011. Soldaţii vor fi înarmaţi, dar vor folosi armele numai pentru autoapărare şi lacererea Guvernului irakian.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine