2020-08-07 21:39

Mitt Romney a câştigat alegerile primare în statul Washington

 |  08:22

Rezultatele preliminare difuzate de mai multe mass-media din SUA îl indică pe republicanul Mitt Romney drept câştigător al alegerilor primare de sâmbătă din statul Washington. Rata de participare se anunţă ridicată la alegeri, în timp ce campania din alegerile primare se dovedeşte a fi mai strânsă decât s-a prevăzut, cu trei zile înainte de 'Super Marţi', când acestea vor fi disputate în zece state în acelaşi timp, au subliniat responsabili ai Partidului Republican.

CNN, ABC şi CBS îl confirmă pe Romney drept învingător, în condiţiile în care, după numărarea a circa o jumătate dintre buletine, Romney a întrunit 37 la sută din voturi, devansându-i pe Rick Santorum şi Ron Paul, creditaţi fiecare cu câte 24 la sută din voturi, potrivit liderului Partidului Republican din Washington. La Convenţia Partidului Republican, unde se va decide candidatul care îl va concura pe democratul Barack Obama, actualul preşedinte al SUA, statul Washington va trimite 43 de delegaţi.

'Super Marţi', cu cei peste 400 de delegaţi vizaţi, reprezintă o miză serioasă pentru candidaţi. Statele Georgia, cu cei 76 de delegaţi, şi Ohio, cu 66 de delegaţi, sunt cu precădere importante, iar Romney se află în fruntea cursei pentru cei 1.144 de delegaţi necesari pentru a câştiga învestitura republicanilor. Candidaţii republicani se vor confrunta marţea viitoare în statele Tennessee, Virginia, Oklahoma, Massachusetts, Idaho, Dakota de Nord, Alaska şi Vermont, în afară de statele Ohio şi Georgia. Niciunul dintre cei trei rivali ai lui Romney, inclusiv fostul preşedinte al camerei Reprezentanţilor, Newt Grinrich, nu s-au impus până în acest moment drept favoriţi ai republicanilor în confruntarea cu democratul Obama, scrie Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz