2020-06-01 08:49

Moldova. Partidul Democrat se retrage de la guvernare, Guvernul Pavel Filip DEMISIONEAZĂ

 |  18:09
Moldova. Partidul Democrat se retrage de la guvernare, Guvernul Pavel Filip DEMISIONEAZĂ

Partidul Democrat a decis să cedeze puterea Guvernului învestit de majoritatea ACUM - PSRM, pein demisia Guvernului condus de Pavel Filip, anunţă deschide.md.

Preşedintele Klaus Iohannis salută ultimele evoluţii, înregistrate vineri, în situaţia politică din Republica Moldova, care, spune Administrația Prezidențială, sunt de natură să contribuie la ieşirea din criză şi la o tranziţie paşnică a puterii. Evenimentele de la Chișinău au avut loc în contextul vizitei pe care consilierul prezidenţial pentru politică externă, Bogdan Aurescu, a efectuat-o vineri la Chişinău.

Conform sursei citate, decizia a fost făcută publică în urmă cu puţin timp de vicepreşedintele partidului Vladimir Cebotari.

„S-a luat act de refuzul celorlalte partide de a accepta dialogul pentru identificarea soluţiilor legate de soluţionarea crizei politice, constituţionale şi instituţionale. Avem soluţii juridice pentru ca binomul ACUM - PSRM să poată guverna legal, să iasă din ilegalitatea în care se află acum. Având în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare şi de a debloca ţara din criză, am decis să ne retragem de la Guvernare prin demisia Guvernului. În aşa fel, sarcina preluării guvernării rămâne în mâinile binomului ACUM - PSRM creat de preşedintele Dodon şi partidele, aşa zise pro-europene, aşa cum le-a numit foarte interesant şi sugestiv preşedintele rus care a salutat crearea acestui binom”, a declarat Cebotari, citat de deschide.md.

Cebotari precizat că începând de vineri, 14 iunie, prim-ministrul Pavel Filip şi toţi miniştrii vor depune cererile de demisie.

Democratul a adăugat că cel mai probabil se va ajunge la alegeri anticipate „mai devreme sau mai târziu”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-14Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
15 Iun 2019

PROVINCIA BASARABIA DA FALIMENT . ZICE SA LE DAM NOI BANI , PENSII , DAR SA JOACE KAZACIOCUL DE LA RUSI
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine