2020-07-02 10:30

MOLDOVA: Premierul Filip anunţă alegeri parlamentare anticipate / Mesajul președintelui SUSPENDAT Igor Dodon

 |  13:19
MOLDOVA: Premierul Filip anunţă alegeri parlamentare anticipate / Mesajul președintelui SUSPENDAT Igor Dodon

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip (foto), desemnat de Curtea Constituţională drept preşedinte interimar, a semnat decretul de convocare a alegerilor parlamentare anticipate în 6 septembrie. Igor Dodon afirmă, după ce Curtea Constituţională l-a suspendat din funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, că singura opţiune „mobilizarea externă şi internă, presiunea şi rezistenţa dură la uzurpatori”.

„Se vede că a devenit o tradiţie pentru domnul Dodon să încalce Constituţia”, a spus Pavel Filip, citat de Unimedia

„Astăzi puterea nu mai este deţinută de nicio formaţiune politică, astăzi puterea e deţinută de cetăţeni. Fac apel la politicieni să nu mai forţeze îndeplinirea acestui plan care tot mai mult seamănă a uzurpare de stat”, a adăugat Filip.

„Pasul disperat de a profita de Curtea Constituţională controlată pentru a ucide în continuare puterea. Singura cale de ieşire este mobilizarea externă şi internă, presiunea şi rezistenţa dură la uzurpatori ...”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, potrivit News.ro.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a decis, duminică, suspendarea temporară a lui Igor Dodon din funcţia de preşedinte, iar premierul Pavel Filip a fost numit preşedinte interimar. De asemenea, Curtea Constituţională a emis, duminică, o hotărâre prin care Parlamentul Republicii Moldova a fost dizolvat. Mai multe persoane, majoritatea simpatizanţi ai Partidului Democrat (PD) din Republica Moldova, au înnoptat în faţa Ministerului de Interne, Procuraturii, Ministerului Finanţelor, Guvernului, Parlamentului şi Curţii Constituţionale. Aceştia şi-au instalat corturi şi spun că vor protesta cât este nevoie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-06-10Parerea ta...

GHITA BIN LADEN CIUMA ROSIE
09 Iun 2019

a mai crapat o crescatorie de sobolani rosii
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz