2020-04-06 00:22

MOMENT ISTORIC: Marea Britanie a ieșit din UE. Bucurie și dezamăgire la Londra

 |  00:18
MOMENT ISTORIC: Marea Britanie a ieșit din UE. Bucurie și dezamăgire la Londra

Vineri noaptea, la ora locală 23.00, ora 01.00 ora României, Uniunea Europeană este mai săracă. Marea Britanie iese oficial din comunitatea europeană provocând manifestări de bucurie, dar și valuri de dezamăgire pe străzile Londrei.

Clipe istorice și emoționante au fost vineri și la Bruxelles, unde steagul Marii Britanii a fost îndepărtat din instituțiile europene. Urmărite de privirile a zeci de jurnaliști, drapelele au fost îndepărtate din sediile Consiliului și Parlamentului European. Capitala Belgiei și-a luat, astfel, „La revedere” de la Marea Britanie, dar asta nu a fost tot: pe clădirile din Piața Mare, unde se află și Primăria, a fost proiectat steagul Regatului Unit. Organizatorii au vrut să sublinieze legătura puternică dintre cele două state și regretul belgienilor cu privire la Brexit.

Pe de altă parte, la Londra, au fost steaguri ale Uniunii Europene incendiate, huiduieli și fluierături, dar și regrete. S-a întâmplat la manifestații ale taberelor pro și contra Brexit. Presărate cu clipe de bucurie și păreri de rău, ele au demonstrat încă o dată cât de mult a divizat regatul acest moment fără precedent.

Bucuria s-a împletit cu dezamăgirea în Londra, cu câteva ore înainte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană. Pe de-o parte, cei din tabăra pro-Brexit, încântaţi că ţara lor se rupe de blocul comunitar, au călcat în picioare drapelul Uniunii şi i-au dat foc.

De partea cealaltă a taberei, tristeţea a fost cuvântul de ordine. Cei care se opun ieşirii din Uniunea Europeană au organizat şi ei manifestaţii, nemulţumiţi că, după 47 de ani, ţara lor rămâne în afara blocului comunitar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-01

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

DESTEPT
01 Feb 2020

Sa didtruga Canalul Mineci . Nu mai este nevoie de el . Sai invadeze Indieni si Musulmanii . Peste 20 ani dispare Marea inghesuiala
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine