2020-05-25 07:43

Moment istoric: Obama vizitează Cuba

 |  10:55
Moment istoric: Obama vizitează Cuba

După 88 de ani, presedintele american Barack Obama incepe duminica o vizita istorica de 48 de ore in Cuba, o tara considerata pana recent inamic al SUA.

În decembrie 2014, cand Obama si presedintele cubanez Raul Castro au convenit sa reia legaturile diplomatice intre tarile lor, inghetate din 1959, cand Revolutia Cubaneza a inlaturat de la putere guvernul pro-american de la acel moment, relateaza Reuters si AFP.

Importante dispozitive de politie au fost mobilizate pentru a asigura securitatea acestei vizite, in timp ce autoritatile au turnat asfalt intr-un oras care le creeaza probleme soferilor din cauza numeroaselor gropi de pe sosele.

Imagini cu Barack Obama si Raul Castro au fost arborate in centrul vechi al Havanei, unde presedintele american va face un tur duminica dupa-amiaza imediat dupa aterizare. Pe strazile Capitalei, drapelurile americane s-au inmultit in ultimele zile.

De la decizia de normalizare a relatiilor, cele doua tari foste inamice si-au restabilit legaturile diplomatice, au semnat acorduri comerciale privind telecomunicatiile si serviciile aeriene si au extins cooperarea in domeniul politienesc si in cel al protectiei mediului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine