2019-10-18 22:29

MOTIVUL bombardamentelor asupra Siria. Dovada SUA că regimul lui Assad este VINOVAT

 |  11:36
MOTIVUL bombardamentelor asupra Siria. Dovada SUA că regimul lui Assad este VINOVAT

Statele Unite susţin, într-un document făcut public după lansarea atacului aerian în Siria, că au „o cantitate semnificativă” de dovezi care arată că regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad este responsabil de atacul chimic de pe 7 aprilie asupra oraşului Duma. Este vorba de martori oculari care au văzut elicoptere cum lansau bombe şi „surse credibile din serviciile secrete” care susţin că oficiali militari sirieni au coordonat atacul, scrie The Guardian.

„O cantitate semnificativă de informaţii arată cum regimul sirian a folosit arme chimice în zona Duma din Ghouta de Est, în apropiere de Damasc, pe 7 aprilie 2018. Informaţiile noastre sunt confirmate de mai multe surse”, susţine Casa Albă în documentul făcut public la scurt timp după ce Donald Trump a anunţat că a ordonat raiduri aeriene în Siria.

„Această concluzie este bazată pe descrieri ale atacului din mai multe surse media, a simptomelor  victimelor, videoclipuri şi imagini cu două bombe-butoi şi informaţii credibile care indică o coordonare dintre oficialii militari sirieni înainte de atac”, se mai arată în comunicatul Casei Albe, citeaza News.ro.

Casa Albă susţine că atacul din Duma face parte dintr-o ofensivă majoră a regimului asupra zonei controlate de rebeli şi că elicopterele regimului au putut fi văzute cum lansau „bombe-butoi”.

„Mai multe elicoptere ale guvernului sirian au putut fi văzute deasupra oraşului Duma pe 7 aprilie, martorii vorbind despre un elicopter de tip Mi-8, despre care se ştie că a decolat de la baza aeriană a regimului sirian, Dumayr. Mai mulţi martori oculari confirmă că bombele-butoi au fost lansate de aceste elicoptere, o tactică folosită pentru a ataca civilii în timpul războiului. Fotografii arată că bombele-butoi lansate asupra Douma sunt similare cu cele folosite anterior de regim”, se precizează în comunicat.

Concluzia evaluării Casei Albe arată că „bazându-ne pe aceste dovezi, aceste bombe au fost folosite cel mai probabil într-un atac chimic”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-14Parerea ta...

ANONIM
14 Apr 2018

ACEASTA FACATURA BIOLOGICA ESTE CHIPUL HIDOS AL DIAVOLULUI................
MDA, ”ANONIME”?!
14 Apr 2018

DAR CELOR CARE TOT BOMBARDEAZĂ DE -AMORUL ”ARTEI” DE-A UCIDE, ORI PENTRU AURUL NEGRU + ALTE BOGĂȚII SIRIENE, CUM DRAQ SE NUMESC/NUMEȘTE?! Câtă ipocrizie!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray