2020-07-06 19:21

MOTIVUL pentru care s-a prăbuşit lanţul de restaurante al lui JAMIE OLIVER

 |  10:15
MOTIVUL pentru care s-a prăbuşit lanţul de restaurante al lui JAMIE OLIVER

Grupul de restaurante Jamie Oliver, care include lanţul italian Jamie, Barbecoa şi Fifteen, a fost redus de la 25 de restaurante la trei și peste 1000 de oameni au ramas fara loc de munca. Motivul pentru care s-a prabusit celebrul lant de restaurante al lui Jamie Oliver: BREXIT.

Dispariţia restaurantelor face parte dintr-o tendinţă mai largă, potrivit statisticilor firmei de date CGA. Lanţurile au înregistrat o scădere cu 1,1% a numărului de restaurante în anul încheiat în martie, o scădere mai accentuată decât scăderea de 0,1% înregistrată din decembrie până în decembrie, care a fost prima scădere într-un deceniu.

Kate Nicholls, directorul executiv al organismului comercial UKHospitality, spune că se închid 15 restaurante pe săptămână, pe fondul politicilor politice şi economice "tulburi" care afectează cheltuielile de consum.

Pe de altă parte, a apărut şi o schimbare în comportamentul consumatorilor. Mole spune că "tinerii bogaţi dar grăbiţi" au preferat opţiunile "grab and go"de la Itsu, Wagamama şi Leon, relateaza BBC.

Dar oamenii încă mai mănâncă, spune Karl Chessell, director diviziei pentru produse alimentare şi de vânzări cu amănuntul la CGA. "Diferenţa este această creştere uriaşă a ofertei de pe piaţă." Mai există încă 5.785 de restaurante care sunt parte dintr-un lanţ sau altul în Marea Britanie.

În cazul lui Jamie Oliver, experţii spun că piaţa s-a schimbat şi compania nu a reuşit să răspundă destul de repede la aceste schimbări. Mai mulţi clienţi doresc alimente sănătoase, şi adesea caută ceva nou, iar răpspunsul lanţurilor este lent. În plus, celebritatea l-a ajutat pe chef pe termen scurt, dar nu a rezistat ca strategie în timp.

Oliver, celebru pentru emisiunile sale de televiziune şi cărţile de reţetele culinare, a declarat că "este profund întristat de acest rezultat şi doreşte să le mulţumească angajaţilor şi furnizorilor care s-au implicat cu inima şi sufletul în această afacere de peste zece ani", citeaza Mediafax.

În februarie anul trecut, presa britanică a scris că Jamie Oliver acumulase datorii de 71,5 milioane de lire sterline (80,7 milioane de euro), din care 2,2 milioane de lire sterline erau salarii restante pentru angajaţii din restaurantele sale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz