2019-10-22 09:16

MOTIVUL pentru care Scoţia va vota pentru independenţa

 |  13:55
MOTIVUL pentru care Scoţia va vota pentru independenţa

Poziția dură adoptată de către șefa executivului de la Londra, Theresa May, în legătură cu Brexitul, l-a determinat pe fostul premier scoțian Alex Salmond să afirme că Scoția va vota pentru independență în următorii doi ani.

Scoția a respins independența în 2014, cu 55% față de 45% din voturi. Actualul premier scoțian, Nicola Sturgeon, a afirmat însă că, în prezent, este foarte probabil ca scoțienii să dorească independența, după ce la referendumul din iunie 2016 s-au pronunțat în mod categoric pentru rămânerea în Uniunea Europeană, în timp ce Regatul Unit în ansamblu a votat pentru ieșirea din blocul comunitar. ''Dacă guvernul Regatului Unit respinge planul de compromis avansat de Nicola Sturgeon, atunci eu cred că va avea loc foarte probabil un referendum privind independența Scoției. ''Cred că, în acest context, în decurs de doi ani, tabăra în favoarea lui 'da' (pro-independență) va câștiga, a declarat Salmond la BBC, citat de Agerpres.

Nicola Sturgeon i-a prezentat guvernului de la Londra o serie de propuneri privind poziția Scoției, inclusiv opțiunea Edinburghului de a-și păstra legăturile cu piața unică a UE chiar și dacă Scoția va continua să facă parte din Regatul Unit.

La începutul acestei săptămâni, Theresa May a declarat că Marea Britanie va părăsi piața unică a UE și va impune limite privind imigrația când va ieși din blocul comunitar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray