2020-06-06 11:14

NATO a lansat în statele baltice cele mai de amploare exerciţii militare de la alipirea Crimeei la Rusia

 |  07:15
NATO a lansat în statele baltice cele mai de amploare exerciţii militare de la alipirea Crimeei la Rusia

NATO a lansat luni, în statele baltice cele mai de amploare exerciţii militare de la alipirea Crimeei la Rusia, relatează AFP, citat de Mediafax. Aproximativ 4.700 de militari şi 800 de vehicule aparţinând Marii Britanii, Canadei, Statelor Unite, Finlandei sau Poloniei participă la exerciţiile militare din statele baltice.

Acestea reprezintă cele mai importante exerciţii de acest gen desfăşurate de NATO după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Potrivit sursei citate, exerciţiile militare au fost lansate în apropierea oraşului Riga, capitala Letoniei.

Lituania, Letonia şi Finlanda care au aderat în 2004 la NATO, sunt îngrijorate de sporirea prezenţei militare a Rusiei la frontierele lor, în contextul crizei din Ucraina.

Ministrul leton al Apărării, Raimonds Vejonis, a declarat, că aceste exerciţii militare "sunt foarte importante în contextul actual de securitate".

Rusia le-a criticat virulent, catalogându-le drept "o demonstraţie de intenţii ostile", potrivit ministrului rus adjunct al Apărării, Vladimir Titov, citat de agenţia Interfax.

"Desfăşurarea de trupe suplimentare NATO în Europa Centrală şi de Est, chiar în baza rotaţiei, constituie o încălcare a acordurilor între Rusia şi Alianţa (Nord-Atlantică)", a precizat oficialul rus.

Exerciţiile militare din statele baltice vor continua marţi în Lituania şi vor avea loc până la 20 iunie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine