2020-04-03 08:49

NATO: S-a încheiat mandatul de secretar general al lui Anders Fogh Rasmussen

 |  15:09
NATO: S-a încheiat mandatul de secretar general al lui Anders Fogh Rasmussen

Anders Fogh Rasmussen a prezidat vineri ultimul său Consiliu Nord-Atlantic în calitate de secretar general al NATO. Urmaşul său, Jens Stoltenberg, îl va înlocui la începutul lunii octombrie.

Fostul premier danez, Anders Fogh Rasmussen, şi-a încheiat vineri mandatul de cinci ani la conducerea secretariatului general al organizaţiei militare occidentale NATO. În ultima sa apariţie publică, Rasmussen a depus o jerbă la un memorial dedicat soldaţilor care şi-au pierdut viaţa în operaţiunile NATO.

Mandatul lui Anders Fogh Rasmussen a început pe 1 august 2009 şi se termină oficial pe 30 septembrie. Potrivit Mediafax, liderul danez va fi înlocuit la 1 octombrie de fostul prim-ministrul al Norvegiei, Jens Stoltenberg.

Invazia rusă din Ucraina a marcat puternic ultimele luni ale mandatului lui Anders Fogh Rasmussen. Una dintre principalele decizii luate la reuniunea NATO din Ţara Galilor a fost aceea de a înfiinţa o forţă de reacţie rapidă care să poată fi mobilizată pentru război în doar câteva zile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine