2019-12-12 19:13

Natural born killer. Profilul asasinului din Oregon

 |  10:48
Natural born killer. Profilul asasinului din Oregon

Chris Harper-Mercier, asasinul de 26 de ani, de origine britanică, ce a ucis prin împușcare nouă persoane, conform FBI, rănind altele șapte, fiind la rândul său împușcat mortal în urma unui schimb de focuri cu forțele de intervenții speciale, era un nazist ce viza faima cu orice preț - un preț plătit cu viețile altora.

Poliția l-a identificat pe autorul asasinatului în masă de la Colegiul Umpqua, din Roseburg, o mică localitate din statul american Oregon, în persoana lui Chris Harper-Mercier, 26 de ani. Conform presei americane citate de The Telegraph, Harper-Mercier era de origine britanică.

Conform martorilor supraviețuitori, asasinul a pătruns în sălile de clasă înarmat până în dinți, cu mai multe pistoale și o pușcă. El i-a aliniat pe cursanți (a căror vârstă medie este de 38 de ani) și i-a întrebat ce religie au. Pe cei care au răspuns că sunt creștini i-a împușcat în cap. Pe cei care nu răspundeau ori spuneau că nu sunt creștini, i-a împușcat în picior.

În profilul de pe rețelele sociale Harper-Mercier se prezenta ca simpatizat IRA (mișcarea pentru independența Irlandei de Nord), postând o fotografie în care se înfățișa cu o pușcă în mână, alături de un militant IRA, înarmat și mascat. Pe un site de întâlniri amoroase s-a înscris cu numele de utilizator ironcross45, o marotă a neonaziștilor, și se prezenta ca „fără religie, dar spiritual”.

Cu numele de utilizator Lithium_Love a postat mesaje pe un site de video sharing despre Vester Flanagan, fostul reporter TV care și-a ucis doi foști colegi în timp ce aceștia transmiteau live, înregistrând totul și difuzând imaginile pe internet. „Am remarcat că mulți oameni asemenea lui sunt singuri și necunoscuți. Totuși, când varsă puțin sânge, toată lumea află cine sunt. Într-o singură zi, un om complet necunoscut înainte este acum cunoscut de toți. Chipul său este pe toate ecranele, numele său e pe buzele fiecărui om de pe planetă. Se pare că, faima crește exponențial cu numărul celor pe care îi ucizi”.

Președintele americanm Barack Obama, a deplâns faptul că asemenea incidente au devenit „o rutină” în Statele Unite și doar în Statele Unite, pledând pentru o lege care să limiteze accesul populației la arme de foc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray