2019-10-23 00:32

NEGOCIERI de ultimă oră privind situația românilor din Marea Britanie

 |  21:24
NEGOCIERI de ultimă oră privind situația românilor din Marea Britanie

Guvernul face în continuare eforturi pentru a clarifica și stabiliza situația românilor stabiliți în Marea Britanie. Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, l-a primit, miercuri, la București, pe ministrul britanic pentru Brexit, David Davis.

Conform Agerpres, în cadrul discuţiilor a fost reconfirmată dorinţa ambelor părţi de a agrea cât mai curând posibil textul Acordului de retragere, pentru a începe negocierile privind cadrul relaţiilor viitoare.

„Am reiterat prioritatea României, subliniată şi de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, de a proteja drepturile românilor care locuiesc, lucrează sau studiază astăzi în Regatul Unit. Ministrul David Davis a confirmat că Marea Britanie îşi va onora obligaţiile asumate în prima fază a negocierilor şi a subliniat angajamentul Guvernului Marii Britanii privind abordarea deschisă şi transparentă a întregului proces, prin oferirea unor garanţii certe în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor europeni şi ale familiilor acestora”, a declarat Victor Negrescu.

Totodată, discuţiile au evidenţiat şi necesitatea unei cooperări aprofundate între UE şi Marea Britanie, care să reflecte legăturile istorice apropiate şi valorile comune împărtăşite.

„Apreciem în mod deosebit contribuţia substanţială şi expertiza Marii Britanii pe multiple paliere, în special în domeniul apărării şi securităţii. De aceea, ne dorim în continuare o cooperare strânsă între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, prin încheierea unui viitor acord echilibrat, care să permită îndeplinirea obiectivelor noastre comune”, a mai precizat Victor Negrescu, conform comunicatului.

MAE precizează că discuţiile au reliefat colaborarea foarte bună între cele două state în diverse domenii, dar mai ales din perspectiva comunităţii de români care trăieşte în Marea Britanie. De asemenea, Victor Negrescu şi David Davis au exprimat dorinţa continuării acestei relaţii strânse şi după retragerea Marii Britanii din UE, se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray