2020-02-18 18:07

Netanyahu, anunțat de procurorul general că urmează să fie inculpat de presupuse fapte de corupţie, fraudă şi abuzuri de încredere

 |  19:38
Netanyahu, anunțat de procurorul general că urmează să fie inculpat de presupuse fapte de corupţie, fraudă şi abuzuri de încredere

Procurorul general israelian Avichai Mandelblit l-a informat joi - în plină campanie electorală - pe premierul israelian Benjamin Netanyahu că intenţionează să-l inculpe de presupuse fapte de corupţie, fraudă şi abuzuri de încredere în dosarele care-l vizează, a anunţat Ministerul israelian al Justiţiei, relatează AFP.

Magistratul a anunţat că decizia sa nu este ”finală” şi că îi oferă premierului posibilitatea de a se explica înainte să ia o decizie definitivă.

În pofida faptului că este anticipată de mai multe săptămâni, decizia lui Mandelblit - cu 40 de zile înaintea alegerilor legislative anticipate de la 9 aprilie - este susceptibilă să schimbe situaţia electorală şi ameninţă îndelungata domnie a lui ”Bibi” care, la vârsta de 69 de ani şi după aproape 13 ani de putere, candidează la al cincilea mandat.

Mandelblit intenţionează să-l inculpe pe Netanyahu de corpuţie, fraudă şi abuz de încredere în ”dosarul 4000” - numele de cod dat de către anchetatori -, considerat cel mai grav la adresa premierului.

Netanyahu este suspectat că a încercat să-şi asigure o acoperire favorabilă din partea site-ului de ştiri Walla, în schimbul unor favoruri guvernamentale care ar putea să fi adus milioane de dolari Bezeq - principalul grup israelian de telecomunicaţii.

Mandelblit intenţionează, de asemenea, să-l inculpe pe Netanyahu de fraudă şi abuz de încredere în alte două dosare.

Partidul lui Netanyahu, Likud (dreapta), a denunţat o ”persecuţie politică”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-28Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Feb 2019

cam tarziu..de 10 ani se stie de dosarele lui
ANONIM
01 Mar 2019

Cu asta spera borfasul draknea sa se faca cunoscut americanilor. Cine se aseamana se aduna '' Doi infractori.
ANONIM
01 Mar 2019

ARATA UNUL DIN PULITICA CINSTIT . SE PUPA PE DINTI CU TILHARUL DE TERENTE . IAR TOATA LUMEA STIA DE HOTII
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine