2020-04-08 12:38

Netanyahu vrea amânarea procesului în care este inculpat pentru corupție

 |  13:00
Netanyahu vrea amânarea procesului în care este inculpat pentru corupție

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, vrea amânarea procesului în care este inculpat pentru corupţie, motivând că nu a avut acces la o serie de documente din dosar, transmite AFP.

Avocaţii lui Netanyahu au trimis o scrisoare tribunalului din Ierusalim pentru a cere o amânare de 45 de zile a procesului, care urmează să înceapă la data de 17 martie.

'În momentul depunerii acestei solicitări, încă nu am primit toate piesele de la dosar strânse în timpul anchetei', afirmă avocaţii în scrisoarea consultată de AFP.

Benjamin Netanyahu, singurul şef de guvern din istoria Israelului inculpat în timpul mandatului, urmează să fie judecat pentru fraudă, abuz de încredere şi mită în trei dosare distincte.

În Israel, legea interzice unei persoane inculpate să rămână într-un post de ministru, o prevedere ce nu se aplică şefului guvernului, însă acesta nu beneficiază de imunitate în faţa justiţiei.

Netanyahu se declară nevinovat şi victima unei 'vânători de vrăjitoare' din partea parchetului şi a presei.

Data prevăzută pentru începerea procesului, 17 martie, coincide cu termenul limită la care preşedintele israelian Reuven Rivlin trebuie să desemneze persoana însărcinată cu formarea guvernului.

Netanyahu şi principalul său rival, centristul Benny Gantz, poartă în prezent negocieri separate pentru a ralia deputaţi la blocurile lor, după ce, în urma alegerilor legislative de la 2 martie, niciunul dintre ei nu a reuşit să obţină sprijinul a 61 de parlamentari din totalul celor 120 din Knesset.

Deputaţi din opoziţie şi-au anunţat intenţia de a propune un proiect de lege care ar împiedica o persoană inculpată să formeze un guvern


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine