2019-07-22 23:31

New York Times: Rusia şi China îi ascultă convorbirile telefonice lui Donald Trump

 |  15:57
New York Times: Rusia şi China îi ascultă convorbirile telefonice lui Donald Trump

Spionii chinezi şi ruşi ascultă convorbirile telefonice ale preşedintelui american, Donald Trump, când el îşi foloseşte telefonul personal pentru a bârfi cu prieteni vechi iar Beijingul se foloseşte de aceste informaţii pentru a influenţa politicile SUA, a informat New York Times, bazându-se pe informaţii de la foşti şi actuali oficiali americani, conform Reuters.

Consilierii lui Trump l-au avertizat că telefonul său personal nu este securizat şi că spionii ruşi interceptează conversaţiile sale constant, dar preşedintele refuză să renunţe la telefon, informează New York Times.

Oficialii au declarat că serviciile secrete americane au aflat de la guverne străine şi prin interceptarea unor oficiali străini că Rusia şi China ascultă convorbirile lui Trump.

China are o abordare mai sofisticată privind interceptările şi caută să le folosească pentru a determina ce gândeşte Trump, de cine ascultă şi cum ar putea fi influenţat, conform oficialilor.

Beijingul încearcă să folosească informaţiile obţinute pentru a preveni o escaladare a războiului comercial dintre China şi SUA.

Oficialii chinezi se bazează pe oamenii de afaceri din China şi pe cei cu legături cu Beijingul pentru a argumenta în favoarea Chinei în faţa prietenilor lui Trump pentru a-l influenţa pe preşedinte, au precizat oficialii.

Au existat mai multe îngrijorări în 2018 privind interceptarea convorbirilor telefonice de la Casa Albă. Departamentul pentru Securitatea Naţională a informat într-o scrisoare către mai mulţi senatori în martie că a observat în Washington o activitate similară cu cele ale celor care fură identitatea abonaţilor la reţelele de telefonie mobilă.

Un comisar al Comisiei Federale a Comunicaţiilor a declarat la o întâlnire că problema este una serioasă şi că instrumente de interceptare pot fi folosite de infractori sau agenţi străini.

Washignton Post a informat în iunie că un studiu federal a găsit semne de spionaj sofisticat asupra telefoanelor în apropierea Casei Albe şi a altor locaţii importante în 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-25Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Oct 2018

Deci nici macar presedintele USA nu poate avea o linie 100% securizata? astea sunt chestii imposibil de crezut ca nu poate fi protejat//La un moment dat Edward Snowden a spus intr-un interviu ca intr-una din tarile nordice unde era cartierul general al aliantei NATO cineva (se pare ca o entitate privata cu multi bani)a spionat absolut toate ambasadele si sediul guvernului si parlamentului prin asazisele "IMSI CATCHER" niste dispozitive folosite de politie...doar ca politia nu avea asa de multe cate erau atunci in functiune si s-a ajuns la concluzia ca era "o entitate privata" ca sa nu spuna O BANCA....deci cei care-si permit astfel de activitati si logistic si financiar aunt EI...statul paralel..asazisul "DEeP STATE" Tot asa s-a spus ca "hackerii" fura emailuri...si de fapt situatia e la fel
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray