2020-01-26 01:57

Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupţie activă şi trafic de influenţă

 |  07:34
Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare pentru fapte de corupţie activă şi trafic de influenţă

Parchetul naţional financiar a anunţat că fostul președinte francez Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare în cursul nopții de marţi spre miercuri, pentru corupție activă, trafic activ de influență și obținerea de informații prin încălcarea secretului profesional, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Decizia a intervenit după ce Nicolas Sarkozy a fost reținut timp de aproape 15 ore. Fostul preşedinte al Franţei a mai fost pus sub acuzare într-un alt dosar, numit „Afacerea Bettencourt”, însă a beneficiat de neînceperea urmării penale.

Avocatul lui Nicolas Sarkozy, Thierry Herzog, și înaltul magistrat de la Parchetul General al Curții de Casație, Gilbert Azibert, l-au precedat în biroul judecătorilor, care i-a informat în legătură cu punerea sub acuzare în acest dosar.

Justiția încearcă să stabilească dacă fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy, prin intermediul lui Thierry Herzog, a încercat să obțină informații acoperite de secretul profesional într-o decizie așteptată a Curții Supreme în afacerea Bettencourt. În schimb, lui Gilbert Azibert i s-ar fi promis o intervenție pentru a i se obține un post de prestigiu la Monaco.

Citeşte şi: 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine