2020-07-10 01:55

Nigeria. 21 de morţi, în urma unei explozii lângă un centru de vizionare a meciurilor de la CM

 |  14:00
Nigeria. 21 de morţi, în urma unei explozii lângă un centru de vizionare a meciurilor de la CM

O explozie puternică s-a produs marţi seara, în apropierea unui "centru de vizionare" a meciurilor de la Campionatul Mondial de Fotbal, la Damaturu (nordul Nigeriei), în urma căreia cel puţin 21 de persoane au murit, au anunţat surse medicale, citate de AFP şi Mediafax.

"Am primit 21 de persoane decedate şi 27 de răniţi", au declarat surse din cadrul spitalului Sani Abacha.

Potrivit sursei citate, explozia a avut loc în cartierul Nayi-Nama, în jurul orei locale 20.15, înainte de începerea meciului Brazilia - Mexic.

Deflagraţia s-a produs după ce două state din Nigeria au interzis "centrele de vizionare" după mai multe atacuri de acest gen, imputate militanţilor Boko Haram.

Trei persoane au murit în luna mai, într-o explozie în oraşul nigerian Jos, în timp ce urmăreau alături de numeroşi alţi fani finala Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Atletico Madrid.

Liderul Boko Haram, Abubakar Shekau, a condamnat în trecut fotbalul. Shekau a apărut în mai multe înregistrări video, în care descria muzica şi fotbalul ca fiind pervesiuni venite din Occident pentru a-i îndepărta pe musulmani de religie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz