2020-04-07 01:15

Nou clip VIDEO cu avionul doborât în Iran

 |  14:19
Nou clip VIDEO cu avionul doborât în Iran

O persoană care a postat pe Internet un clip video care arată cum o rachetă a lovit avionul civil ucrainean doborât la Teheran a fost reținută de către Gărzile Revoluționare din Iran, potrivit agenției de presă Fars, citată de Reuters. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice, a mai transmis agenția Fars.

Acest nou video (vezi aici: https://www.nytimes.com/video/world/middleeast/100000006920114/iran-plane-missile-video.html?src=vidm) arată că avionul în flăcări, se îndreaptă spre aeroportul internațional Teheran. Cu câteva minute mai târziu a explodat și s-a prăbușit. Noul video umple golul cu privire la motivul pentru care transmițătorul avionului a încetat să mai funcționeze, cu câteva secunde înainte să fie lovit de a doua rachetă. O analiză anterioară a Times a confirmat ceea ce Iranul a recunoscut ulterior. Respectiv că o rachetă iraniană a lovit avionul.

Niciuna dintre lovituri nu au doborât imediat avionul

The Times a stabilit de asemenea că transmițătorul a încetat să funcționeze înainte ca racheta să lovească avionul. Noul video pare să confirme că o primă rachetă a dezafectat transmițătorul, înainte ca aeronava să fie lovită de a doua rachetă, care de asemenea poate fi fi văzută, cu aproximativ 23 de secunde mai târziu. Niciuna dintre lovituri nu au doborât imediat avionul.

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a transmis marţi că la originea tragediei se află acţiunile SUA. "Statele Unite au generat acest incident", a declarat Hassan Rouhani, citat de agenţia de presă Tasnim şi de postul CBS. Evaluarea Pentagonului este că atacul a fost accidental, în contextul în care artileria antiaeriană iraniană era activă de teama unei riposte a Statelor Unite la atacurile cu rachete asupra bazelor militare din Irak. Iranul atacase baze din Irak în care sunt staţionaţi militari americani, după ce armata SUA l-a asasinat la Bagdad pe generalul iranian Qassem Soleimani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine