2019-12-13 16:25

Nou val de agresiuni sexuale în Germania. Lege: Cartele telefonice doar cu act de identitate

 |  17:31
Nou val de agresiuni sexuale în Germania. Lege: Cartele telefonice doar cu act de identitate

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a prezentat miercuri în guvern și a fost aprobat un proiect de lege vizând îmbunătățirea luptei antiteroriste, în special prin schimbul de informații între serviciile secrete și prin identificarea utilizatorilor de cartele preplătite, relatează AFP.

Ministrul Thomas de Maiziere a explicat că proiectul constituie „rezultatul reflecțiilor” guvernului german după analiza vulnerabilităților de securitate din atacurile de la Istanbul, Paris și Bruxelles.

Una din măsurile principale vizează îmbunătățirea schimbului de informații între serviciile germane și omoloagele lor din alte state: „Organizațiile teroriste sunt conectate la nivel internațional (...), trebuie ca și serviciile de informații, mai bine decât se întâmplă astăzi, să se conecteze internațional”.

„Prin această lege, serviciile noastre de informații au posibilitatea de a construi (baze de) date comune cu partenerii noștri europeni și cu NATO și vor putea depista mai bine elemente precum călătorii și mișcări, participarea la luptă sau eventuale proiecte de fapte infracționale după revenirea din zone de luptă", a detaliat ministrul german.

Un alt obiectiv al proiectului este mai buna securizare a identificării utilizatorilor de cartele preplătite, ceea ce constituie în prezent în Germania o "importantă breșă de securitate”. Ministrul de interne a subliniat că în prezent un telefon cu cartelă preplătită se poate cumpăra de la orice chioșc și fără a fi verificat vreun act de identitate. Noua lege urmează să-i oblige pe furnizori "să se informeze asupra celor care cumpără aceste cartele cu ajutorul unui document de identitate valabil", a explicat ministrul, precizând că discuțiile cu operatorii de telecomunicații urmează să aibă loc „în lunile următoare”.

Trei pakistanezi arestați

Încă un scandal de proporții în Germania, unde procurorii investighează plângerile depuse de 26 de femei care susţin că au fost victime ale unor agresiuni sexuale în cadrul festivalului de muzică din Darmstadt, vestul Germaniei, din weekend. Poliţia a arestat deja trei bărbaţi de origine pakistaneză, relatează Reuters preluat de Mediafax.

Până marţi seară, 26 de femei au denunţat agresiunile sexuale la care au fost supuse, fiind depuse 14 plângeri în mod oficial.

„Femeile au acuzat că au fost înconjurate de grupuri mici de bărbaţi care le-au atins în mod neadecvat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei germane, precizând că plângerile sunt în prezent investigate de procurori.

Incidentul a readus în discuţie seria de agresiuni sexuale din Koln comise de bărbaţi „africani sau arabi" în Ajunul Anului Nou, în zona centrală a oraşului, care au vizat peste 100 de femei, ceea ce a stârnit un val de indignare în întreaga ţară faţă de politica deschisă a lui Merkel în privinţa imigranţilor. Poliţia din Darmstadt a anunţat că a arestat duminică trei suspecţi de origine pakistaneză cu vârste cuprinse între 28 şi 31 de ani. Doi sunt solicitanţi de azil, iar un al treilea provine tot din Pakistan, dar locuieşte în Germania de mai mult timp. Nu se ştie exact dacă şi acesta este solicitant de azil.

Tot mai multe femei au început să depună plângeri după ce au auzit de arestările de duminică făcute în cadrul festivalului de patru zile din Darmstadt, care atrage în total 300.000-400.000 de persoane, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-01Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
01 Iun 2016

SI LA URMATORUL VIOL SE VOR VINDE PREZERVATIVE DOAR CU APROBARE DE LA MERKEL...CINE NU VIOLEAZA BINE TREBUIE TRIMIS INAPOI IN TURCIA/PAKISTAN/INDIA/BANGLADESH..LA ANTRENAMENT...PARCA SUNTEM LA GRADINITA DE PROSTI...DACA VREI SA TRANSFORMI TOATA EUROPA I9NTR-UN LAGAR DE CONCENTRARE ADUCI NISTE SALBATECI...SI DUPAIA OBLIGI PE TOATA LUMEA SA TRAIASCA DUPA LEGILE LUI OSAMA BIN LADEN.......ADICA KISSINGER/GOLDMAN SACHS...ALQAIDA ESTE WALSTREET...SI BANCA MONDIALA....TEORISTII SUNT TOTI NISTE INVENTII FINANCIAR-BANCARE...EXACT CUM A AVUT ILIESCU MAFIA TZYGANEASCA....CAMATARII....ETCETERA...TOTI MAFIOTII ERAU COORDONATI DE 666ISARESCU666...SEFUL TERORISTILOR PE PARTID DE LA STREHAIA...ANALFABETII CARE SCRIU SOFTURI LA MICROSOFT-OMNILOGIC PE MILIOANE DE EURO CASH...........FUJITSU-SIEMENS...AUSTRIA...SA TRAITI BINE...STUPID PEOPLE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray