2019-11-13 00:07

Nouă țări europene își vor înființa o FORȚĂ MILITARĂ comună

 |  18:10
Nouă țări europene își vor înființa o FORȚĂ MILITARĂ comună

Nouă state membre ale Uniunii Europene vor semna un acord pentru înfiinţarea unei forţe militare comune, o iniţiativă susţinută şi de Marea Britanie, scrie News.ro, care citează The Guardian.

Iniţiativa a aparţinut preşedintelui francez Emmanuel Macron, iar noua forţă militară va avea ca scop coordonarea soldaţilor într-un mod rapid pentru a gestiona crize din întreaga lume.

Miniştrii Apărării din Franţa, Germania, Belgia, Marea Britanie, Danemarca, Olanda, Estonia, Spania şi Portugalia sunt aşteptaţi să semneze acordul luni, la Luxemburg.

De când a preluat puterea noul guvern, Italia şi-a retras susţinerea iniţială, dar Roma nu a exclus o viitoare implicare.

Decizia statelor UE a provocat îngrijorarea NATO, unde oficialii sunt preocupaţi de o posibilă distanţare a europenilor faţă de SUA. Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, se află în Luxemburg pentru discuţii privind securitatea europeană.

Florence Parly, ministrul Apărării din Franţa, a declarat pentru Le Figaro: „Apărarea Europei necesită o cultură comună (...) Termenele limită şi deciziile din UE durează prea mult în comparaţie cu cât ar trebui într-o situaţie de urgenţă”.

Iniţiativa de Intervenţie Europeană se află în afara structurilor Uniunii Europene, astfel că Marea Britanie va putea fi implicată.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-25Parerea ta...

LEVST.
25 Iun 2018

Daca nu este un blat, razboiul economic declansat de Trump, este ploaia pe care o asteapta si Franta, dar mai ales Germania, in sfarsit au un motiv plauzibil pentru armata comuna, care (se va mari) va fi condusa de Germ. si Franta, chiar daca generali, etc., pe diverste posturi f. inalte, vor fi din toate tarile participante...Romania trebuie sa insiste sa faca parte din aceasta noua armata, NATO e pe duca, teama insa este ca s-ar putea ca tocmai asta sa se urmareasca" pierderea" unor tari ca Romania, care nu pot accede noua structra datorita standardelor impuse, iar cea veche se va dizolva si... asta este! Exact ce am spus de sute de ori, aceste tratate se fac si desfac dupa interese (intodeauna ale celor mari) Romania are nevoie de un aliat la modul cel mai intim si solid, iar acesta -ACUM- este Anglia si Monarhie in Romania, cu aport Englez...
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
25 Iun 2018

exista de mult asemenea discutie cum ca bilderberg-ul vrea sa-si faca o armata "europeana" dar nu pricep cum naiba se amesteca cu englezii care au facut Brexit si cum anume englezii o sa-si faca o armata separata de americani si de NATO...totul are foarte mare legatura cu criza economico-bancara deoarece orice armata are nevoie de finantare...iar europenii se finanteaza din afacerile cu Rusia si Iranul(grupul asiatic bRICS) ceea ce americanii nu accepta sa faca deoarece sunt in afaceri cu sauditii....cam incurcata situatia deocamdata
MATA HARI DE PLESCOI
26 Iun 2018

SA IL PUNA SEF PE = GENERALISIMUL OPREA = NU AU ASEMENEA GRAD IN TOATE ARMATELE MODERNE ALE LOR . URA . DAR MAI AVEM SI CIRCA 10 000 DE GENERALI COLONEI CU SCOALA LA MOSCOVA , PENTRU CONDUCEREA ARMATEI . PLUS 1 5 000 - 20 000 DE PRIMARI SI PARLAMENTARI . SECRETARA LEANA DE PLESCOI SI BICA , TOT SINT LA EI . NEA TRADAT 50 ANI . . URAAAAA TARULE
LEVST.
26 Iun 2018

Fostului secretar general al NATO Javier Solana i s-a refuzat intrarea in SUA, _____-------_____!!!!! Semne bune, anul are!!!!!!
Doresc sa comentezMAI VECHI...

Refugiații pleacă înapoi Entuziasmul „salvării” imigranților veniți din țări musulmane a făcut să fie trecut cu vederea faptul că poate ar fi existat variante mai sigure și care nu ar fi pus în pericol integritatea lor și nici nu ar fi perturbat atât de grav viața de zi cu zi din orașele europene, de exemplu mutarea lor în zone liniștite din propriile țări. Acest lucru iese la iveală odată cu fluxul invers care a început să se manifeste în rândul refugiaților, mii dintre ei preferând să se întoarcă în patrie după ce și-au cheltuit averile pe drumul periculos al pribegiei spre Europa
28 Ian 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray