2019-12-07 14:02

Noua Zeelandă: NOI DETALII despre Brenton Tarrant, autorul măcelului în care au murit 50 de oameni

 |  13:58
Noua Zeelandă: NOI DETALII despre Brenton Tarrant, autorul măcelului în care au murit 50 de oameni

Autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat că autorul celor două incidente armate produse vineri la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, în urma cărora 50 de persoane au murit, a acţionat singur, relatează BBC.

Alte trei persoane au fost arestate în urma incidentului, dar nu mai există suspiciuni că au fost implicate în atacuri, a transmis comisarul Mike Bush. Unul dintre bărbaţi a fost acuzat de posesia unor arme de foc, iar al doilea va fi audiat în faţa unei Curţi de Justiţie luni. O femeie, al treilea suspect, a fost eliberată fără a fi acuzată.

Prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a declarat că biroul său a primit un document din partea suspectului cu nouă minute înainte de producerea incidentului, dar acesta nu conţinea detalii specifice, cum ar fi locaţia atacurilor. Documentul a fost redirecţionat serviciilor de securitate după aproximativ două minute, potrivit Mediafax.

Brenton Tarrant, autorul atacului, avea permis de port-armă şi deţinea cinci arme, a transmis prim-ministrul. Acesta nu avea antecedente penale şi nu se afla pe lista de persoane urmărite de serviciile de securitate din Noua Zeelandă sau Australia.

Cel puţin 50 de persoane au murit în urma a două incidente armate produse vineri la moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch, Noua Zeelandă. Aproximativ 34 de oameni sunt încă internaţi în spital pentru îngrijiri medicale, un copil în vârstă de patru ani fiind în stare critică. Cele două moschei erau pline cu credincioşi, care se adunaseră pentru slujba de vineri după-amiază.

Atacatorul în vârstă de 28 de ani a distribuit live atacul din cel puţin una dintre moschei. Înaintea atacului, acesta a publicat pe contul său de Twitter, sub numele de Brenton Tarrant, mai multe poze cu arme şi un document de 74 de pagini în care îşi explică acţiunile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Alege oaia...din Noua Zeelandă! Nu se știe încă ce impact a avut în rândul crescătorilor de ovine campania agresivă de anul trecut a ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, „Alege oaia!”, și nici care au fost dimensiunile acesteia. Dar, ultimele date furnizate de către Institutul Național de Statistică (INS) scot în evidența o situație incredibilă: România a importat, în 2017, carne de oaie de 3,5 milioane de euro, pe rafturile magazinelor de la noi regăsindu-se inclusiv carne de oaie din Noua Zeelandă, adusă de la circa 17
07 Aug 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray