2019-08-23 18:38

NOUTĂȚI despre tragedia aviatică din Etiopia în care au murit 157 de oameni. Ce spune inistrul etiopian al Transporturilor despre prăbușirea avionului Boeing 737 MAX 8

 |  14:54
NOUTĂȚI despre tragedia aviatică din Etiopia în care au murit 157 de oameni. Ce spune inistrul etiopian al Transporturilor despre prăbușirea avionului Boeing 737 MAX 8

Ancheta cu privire la cauzele accidentului avionului Boeing 737 MAX 8 în Etiopia, soldat cu 156 de morţi şi care a determinat consemnarea la sol a acestui tip de aparat în foarte multe ţări, va dura 'un timp considerabil', a declarat sâmbătă ministrul etiopian al transporturilor, Dagmawit Moges, transmite AFP.

'Ancheta (...) necesită o analiză minuţioasă şi un timp considerabil pentru a ajunge la concluzii corecte', a indicat ministrul, într-o conferinţă de presă la Addis Abeba.

Cutiile negre ale aparatului au fost trimise în Franţa, unde sunt analizate de Biroul de anchete şi analize (BEA).

Accidentul de duminică, care a provocat decesul tuturor celor 157 de persoane aflate la bord, de 35 de naţionalităţi, a fost cel de-al doilea în care a fost implicat un avion Boeing 737 MAX 8 în interval de cinci luni, potrivit Mediafax.

Un avion de acelaşi tip, aparţinând companiei indoneziene Lion Air, s-a prăbuşit în mare, în largul Indoneziei, în octombrie, tragedie în care au murit 189 de oameni. Raportul de anchetă preliminar privind cauzele prăbuşirii a fost publicat la circa o lună după accident.

Potrivit ministrului etiopian, identificarea rămăşiţelor celor 157 de victime ale tragediei 'va dura aproximativ 5-6 luni'.

Ea va fi realizată prin compararea ADN-urilor victimelor cu eşantioane ADN ce vor furnizate de familii. Un document transmis sâmbătă familiilor de compania Ethiopian Airlines, consultat de AFP, precizează că obiectele personale strânse de la locul accidentului le vor fi predate apropiaţilor 'în aproximativ două luni', iar certificatele de deces în două săptămâni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray