2020-08-12 16:24

"Nu ai nevoie de ele până când ai nevoie de ele"…De ce la ei sunt cozi la magazinele de ARME?

 |  21:29
"Nu ai nevoie de ele până când ai nevoie de ele"…De ce la ei sunt cozi la magazinele de ARME?

Da, de pe rafturile magazinelor din SUA a dispărut hârtia igienică. Da, de pe rafturile magazinelor (tot din SUA) au dispărut și produsele de primă necesitate. Da, de pe rafturi a mai dispărut ceva…

Frica de posibilele efecte sociale ale pandemiei de coronavirus a golit magazinele de arme şi muniţii. Zeci de oameni au stat la cozi ore bune în oraşe precum Los Angeles ca să se înarmeze, după cum relatează EFE. La sfârşitul săptămânii trecute, s-au format cozi lungi în faţa magazinului de arme Martin B. Retting, în Culver City, Los Angeles. Ceea ce a determinat centrul să posteze un mesaj pe contul său de Facebook prin care îşi cerea scuze clienţilor că nu le mai poate permite să încerce anumite arme şi că angajaţii nu-i pot servi pe toţi.

“Suntem uşor depăşiţi de situaţie pentru moment”

“Dacă sună telefonul şi nu răspundem, acest lucru se întâmplă pentru că suntem uşor depăşiţi de situaţie pentru moment... vă mulţumim pentru înţelegere” - aşa sună acum unul dintre mesajele postate pe contul Facebook al magazinului. Şi toate acestea după ce nu mai departe decât vinerea trecută magazinul postase pe Facebook un anunţ în care spunea că are suficiente stocuri de arme şi o cantitate decentă de muniţii.

Șeriful comitatului Los Angeles, Alex Villanueva, autoritatea în domeniul securității din regiune, a deplâns faptul că mii de locuitori din această zonă au decis să cumpere arme tocmai acum: "Aceste cumpărături frenetice de armament sunt o expresie a panicii, însă noi suntem disponibili și vizibili în toate comunitățile. Nu avem nevoie de ajutorul nimănui. Suntem pregățiți să apărăm populația, nu avem nevoie de ajutor", a insistat Villanueva, într-o conferință de presă, apreciind că "nu este o idee bună" să se achiziționeze arme în situația actuală.

Vânzările, restricționate: nu mai mult de două arme de persoană zilnic!

Nu numai aici e această problemă. La cel mai mare magazin de arme din lume, din zona metropolitană a statului american Atlanta, s-au format cozi la care oamenii stăteau pe câte șase sau opt rânduri. Și cel puțin un magazin din statul Idaho a restricționat vânzările, după ce rafturile aproape că s-au golit, a relatat Associated Press. La Sportsmen's Warehouse din orașul Meridian, statul Idaho, unele rafturi pe care se găseau de obicei spre vânzare pistoale erau goale. Magazinul a lipit anunțuri prin care își informa clienții că vânzările vor fi restricționate la nu mai mult de două arme de persoană zilnic și nu mai mult de o pușcă de tip Kalașnikov de persoană zilnic. Magazinul a raționalizat totodată și vânzarea de muniție.

Asociația Națională a Armelor de Foc (NRA) și-a anulat convenția care urma să aibă loc în perioada 16-19 aprilie în Nashville (statul Tennessee), din cauza preocupărilor privind extinderea pandemiei și după ce președintele Donald Trump a declarat stare de urgență. "Ne pare sincer rău că a trebuit să luăm această măsură, îndeosebi pentru numeroșii noștri membri loiali, care ni se alătură pentru această sărbătoare anuală a NRA și pentru libertățile noastre constituționale", a transmis NRA într-un comunicat. Convențiile NRA obișnuiesc să atragă circa 70.000 de persoane, potrivit organizației. Cotidianul Los Angeles Times relatează că vânzările de arme au crescut și în state precum Oklahoma, unde cumpărătorii au avertizat că există temerea ca starea de urgență să provoace probleme de ordin social.

Toți la arme!

La modul general vorbind, cultura armelor din Statele Unite poate fi considerată unică în rândul țărilor dezvoltate în ceea ce privește numărul mare de arme de foc deținute de civili, reglementări în general permise și niveluri ridicate de violență cu arme. Potrivit Associated Press, reprezentanții magazinelor de arme afirmă că isteria cumpărăturilor este alimentată de consumatori care se tem că oamenii vor ajunge atât de disperați și de imprevizibili din cauza crizei, încât simt nevoia să se asigure că au cum să se protejeze într-o astfel de eventualitate. Vânzările au crescut vertiginos în doar câteva zile, au declarat experți din industrie. Unele achiziții sunt făcute de persoane care își cumpără pentru prima dată o armă, altele - de deținători de arme cu state vechi care își măresc colecția și își fac provizii de muniții.

O altă explicație a vânzărilor în creștere o reprezintă, potrivit analiștilor, îngrijorările conform cărora aleșii locali ar putea încerca să restricționeze accesul la arme de foc. Un primar din statul Illinois a semnat recent un ordin executiv care să-i permită să interzică vânzarea de arme sau muniții și același lucru l-a făcut și un alt edil din statul New Orleans. AP a remarcat faptul că, în ani electorali, vânzările de arme tind să crească și același lucru s-a întâmplat și în 2016.

“Altfel nu vei fi în stare să-ți protejezi familia de hoarde și de morți vii"

Vânzările de arme au crescut și online. Site-ul Ammo.com, care vinde muniții pe Internet, a înregistrat o creștere a vânzărilor în ultima perioada. Potrivit companiei, între 23 februarie și 4 martie, vânzările au crescut cu 68% față de situația înregistrată cu 11 zile înaintea datei de 23 februarie, spune Los Angeles Times. Ed Turner, proprietarul magazinului de arme Ed's Public Safety din orașul Stockbridge, statul Georgia, a declarat pentru AP că vânzările au crescut de cinci ori și spune că în 27 de ani de când se ocupă de această afacere nu a mai trăit un astfel de moment. "N-am mai văzut așa ceva... Aici este vorba despre spirit de autoconservare. Asta-i panică. Este că și cum ai spune că altfel nu vei fi în stare să-ți protejezi familia de hoarde și de morți vii", a declarat el.

Epilog

Președintele Trump, un mare susținător al NRA, a postat sâmbăta trecută un mesaj pe contul sau de Twitter în care scria, referindu-se la posesia de arme de foc: "nu ai nevoie de ele până când ai nevoie de ele"…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz