2020-07-04 15:06

"Nu am avut niciodată încredere într-un comunist”. De ce e ACUZAT directorul Organizației Mondiale a Sănătății

 |  14:58
"Nu am avut niciodată încredere într-un comunist”. De ce e ACUZAT directorul Organizației Mondiale a Sănătății

“În loc să se concentreze pe combaterea pandemiei, Tedros a politizat criza și a ajutat China să nu-și asume răspunderea pentru o serie de erori pe care le-a făcut la începutul epidemiei“, scrie Conservative US.

Potrivit organizației Reporteri fără Frontiere și nu numai, China a ascuns originea virusului și puterea de răspândire. Oamenii care au încercat să spună adevărul au fost fie arestați, fie au dispărut, iar postările lor din mediul online au fost sterse. În acest context, au ieșit la iveală anumite lucruri din trecutul actualului director al Organizației Mondiale a Sănătății - OMS. Respectiv, directorul OMS a fost în conducerea unui partid comunist etiopian, catalogat de SUA drept organizație teroristă. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizației Mondiale a Sănătății, a fost acuzat că acoperă incompetența guvernului de la Beijing în problema coronavirusului și laudă China în ciuda gestionării dezastruoase a epidemiei. Încă din 2017, Ghebreyesus a fost acuzat că a acoperit epidemii (de Ebola), fapt adus în atenţia publică de către New York Times.

Singurul care are un trecut politic

Trecutul său comunist ar contribui la relațiile bune pe care le are cu liderul chinez Xi Jinping. “În loc să se concentreze pe combaterea pandemiei, Tedros a politizat criza și a ajutat China să nu-și asume răspunderea pentru o serie de erori pe care le-a făcut la începutul epidemiei“, scrie Conservative US

Tedros Adhanom Ghebreyesus este primul director din istoria OMS care nu este medic, dar și singurul care are un trecut politic. John Martin scrie în “Infracțiunile lui Tedros Adhanom” că șeful OMS a fost membru în conducerea Frontului de Eliberare Tigray, un partid etiopian comunist, cu tendințe violente, partid ce a fost catalogat drept organizație terorista de către SUA în anii ’90. Tedros a fost membru de top al Frontului, iar partidul la conducerea căruia s-a aflat “este responsabil pentru corupție, crime, detenție în masă, privare de bunuri”, potrivit Ethiopian Registrar, citat de smartradio.ro. Statele Unite a definit Frontul de Eliberare Tigray ca fiind o grupare teroristă din cauza “activităților violente pe care le-a întreprins înainte de a face parte din coaliția care a ajuns la guvernarea Etiopiei în 1991”.

Cereri de demisie

Au existat până acum o mulţime de controverse cu privire la modul în care a fost tratată epidemia de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Acest scepticism a generat cereri de demisie a directorului general al OMS, sub forma unei petiţii care are peste 200.000 de semnături. O petiţie recent creată pe change.org a acumulat peste 200.000 de semnături cerând demisia lui Ghebreyesus. Petiţia afirmă: "La 23 ianuarie 2020, Tedros Adhanom Ghebreyesus a refuzat să declare focarul de virus din China o urgenţă globală pentru sănătate. După cum ştim cu toţii, coronavirusul nu este tratabil în acest moment. Numărul persoanelor infectate şi al deceselor a crescut mai mult decât de zece ori (infectat de la 800 - la aproape 10.000) în numai 5 zile".

Petiţia susţine, de asemenea: „O parte din ea este legată de minimizarea epidemiei de coronavirus de către Tedros Adhanom Ghebreyesus. Credem cu tărie că Tedros Adhanom Ghebreyesus nu este potrivit pentru postul de director general al OMS. Cerem demisia imediată a lui Tedros Adhanom Ghebreyesus”.

"Ar trebui să renunțe la manipulare”

Senatorul republican (Arizona) Martha McSally a solicitat directorului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să demisioneze, în timp ce republicanii se aruncă asupra organizației “pentru ceea ce spun ei că este un rol într-o acoperire chineză a statisticilor sale coronavirus”, notează The Hill. McSally, care se află, de asemenea, în mijlocul unei lupte electorale aprige, a declarat joi dimineață la Fox Business că Tedros Adhanom Ghebreyesus “ar trebui să renunțe la manipularea COVID-19, care este originară din Wuhan, China”. "Nu am avut niciodată încredere într-un comunist. Și acoperirea lor cu acest virus care a provenit de la ei a provocat decese inutile în America și în întreaga lume", a mai spus McSally. "OMS trebuie să nu îi mai acopere. Cred că dr. Tedros trebuie să renunțe. Trebuie să luăm măsuri pentru a rezolva această problemă. Este doar iresponsabil, este neînțeles ceea ce au făcut, în timp ce avem oameni care mor pe tot globul“.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz