2020-04-09 23:51

Nu e de glumit: Ce au de gând să facă CHINEZII într-un stat membru UE

 |  21:23
Nu e de glumit: Ce au de gând să facă CHINEZII într-un stat membru UE

Cineva ar zice că e o glumă, mai ales acum, în contextul a ceea ce se întâmplă pe plan mondial cu coronavirusul. Dar nu, totul pare a fi cât se poate de adevărat…

Gigantul chinez al echipamentelor de telecomunicații Huawei vrea să facă parte din dezvoltarea rețelei 5G de pe „Bătrânul Continent”. Pentru fi integrată, compania asiatică a anunțat că va deschide o fabrică într-un stat membru UE!

Huawei a anunțat că prima fabrică pe care o va deschide pe teritoriul Europei va fi în Franța. Cu alte cuvinte, Huawei va construi prima sa fabrică europeană în Franţa, după cum a declarat zilele acestea preşedintele grupului chinez, Liang Hua, în timp ce gigantul industriei telecomunicaţiilor vrea să tempereze îngrijorările provocate de acuzaţiile Statelor Unite potrivit cărora Beijingul i-ar putea folosi echipamentele pentru spionaj, potrivit Reuters. Liang Hua a mai spus că Huawei va investi 200 de milioane de euro în prima etapă de înfiinţare a unei fabrici de staţii de bază mobile, fapt ce ar crea 500 de locuri de muncă. „Această fabrică va aproviziona întreaga piaţă europeană, nu doar pe cea franceză. Activităţile grupului nostru au loc la nivel mondial, iar pentru acest lucru avem nevoie de o bază industrială globală”, a detaliat Liang Hua.

Se cere clarificarea poziției

Însă, deși Huawei și-a arătat dorința de a-și deschide fabrica în Hexagon, nu se știe exact dacă președintele Franței, Emanuel Macron, va permite acest lucru. Surse din industria franceză a telecomunicaţiilor se tem că Huawei va fi interzisă în practică, chiar dacă nu va fi făcut un anunţ oficial de interzicere.

Momentan, Franța nu a demarat construcția rețelel 5G, în vreme ce compania Orange se va baza pe echipamentele Ericsson și Nokia. Totuși, dorința celor de la Huawei este susținută, pe teritoriul francez, de căte operatorii Bouygues Telecom şi SFR, parte a grupului Altice Europe, deoarece rețelele lor sunt asigurate de compania chineză. Acestea cer administrației Franței să îşi clarifice poziţia faţă de Huawei. Dacă fabrica Huawei din Franţa va devein realitate, aceasta va fi a doua unitate de producţie a companiei din afara Chinei. Huawei mai are o fabrică de smartphone-uri în India, iar în rest doar fabrici de asamblare. Fabrica din Franţa va genera vânzări de 1 miliard de euro pe an.

Un consens pentru pașii de urmat

Şi Germania încearcă să ajungă la un consens pentru paşii de urmat. Conservatorii cancelarului Angela Merkel susţin adoptarea unor reglementări mai stricte pentru furnizorii străini, dar nu au itnerzis în mod direct Huawei.

Marea Britanie a sfidat Statele Unite permiţând accesul ”unor furnizori cu risc ridicat”, cum este Huawei, în părţile lipsite de riscuri ale reţelei sale 5G, dar nu şi la componentele ”de bază”. Washingtonul a presat Londra să îşi reconsidere decizia. Staţiile de bază mobile care vor fi fabricate în Franţa nu sunt considerate ca fiind esenţiale pentru infrastructura 5G. Huawei acuză Statele Unite să încearcă să îi împiedice dezvoltarea pentru că nicio companie amerciană nu poate oferi aceeaşi gamă de tehnologie la un preţ competitiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine