2020-08-05 02:26

„Nu vom sta cu bratele încrucișate”. Cine va proteja monumentele istorice

 |  21:31
„Nu vom sta cu bratele încrucișate”. Cine va proteja monumentele istorice

Actele de vandalism declanșate după moartea lui George Floyd au fost îndreptate către statuile care reprezentau personaje legate de comerțul cu sclavi, dar protestatarii vor să dărâme și statui ale președinților George Washington și Thomas Jefferson, ambii fiind deținatori de sclavi.

De asemenea, protestatarii au încercat să doboare o statuie a fostului președinte Andrew Jackson, situată în apropiere de Casa Albă. Administrația Trump a declarat miercuri că o unitate specială va fi dislocată în toată țara pentru a proteja monumentele istorice în timpul sărbătorii naționale din 4 iulie. Mai multe statui sunt vizate de demonstranți pentru că sunt considerate emblematice pentru trecutul sclavagist. Într-un tweet postat miercuri, Donald Trump a amintit că recentul său ordin de protecție a monumentelor este în vigoare și că deteriorarea proprietăților federale e pedepsită cu mai mult de 10 ani de închisoare, potrivit aljazeera.com.

Vor fi arestări

Președintele Donald Trump a declarat că este indignat de aceste fapte și a cerut poliției să aresteze pe oricine deterioreaza monumente. Departamentul Securității Interne „răspunde la apelul președintelui de a folosi polițiști din toată țara pentru a ne proteja monumentele istorice”, a declarat ministrul securității interne, Chad Wolf.

„Nu vom sta cu bratele încrucișate în timp ce anarhiștii violenți încearcă nu numai să vandalizeze și să distrugă simbolurile națiunii noastre, ci și să perturbe ordinea publică și să răspândească haosul în societatea noastră”. Potrivit ministrului, acest nou „grup de lucru” va fi responsabil pentru coordonarea dintre polițiști și va oferi informații pentru protejarea monumentelor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-02Parerea ta...

DON
03 Iul 2020

I-a lasat pe manifestanti sa-si faca ,,damblaua,,,ca societatea sa vada ,ce le poate pielea,,(furturi,distrugeri,e.t.c.)apoi ,,le-a pus capac !!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz