2020-04-07 00:14

Număr record de arme de foc, majoritatea încărcate, confiscate în 2019 în aeroporturile din SUA

 |  09:33
Număr record de arme de foc, majoritatea încărcate, confiscate în 2019 în aeroporturile din SUA

Controalele de securitate ale aeroporturilor din SUA au confiscat în 2019 4.432 de arme de foc, un număr record extrem de îngrijorător, informează AFP

Conform agenţiei federale însărcinate cu securitatea în transporturi (TSA), cele 4.432 de arme de foc au fost descoperite de agenţii săi în bagajele de mână sau asupra pasagerilor, și reprezintă un număr în creştere cu 5% comparativ cu 2018.

Şi mai îngrijorător este faptul că 87% dintre aceste arme erau încărcate, a precizat TSA într-un comunicat.

"Înmulţirea continuă a armelor aduse de călători la punctele de control ale aeroporturilor este extrem de îngrijorătoare", a comentat şeful TSA, David Pekoske.

Confiscările au fost efectuate în 278 de aeroporturi din ţară, în special pe cele mai frecventate, aşa cum sunt cele din Atlanta (323), Dallas/Fort Worth (217) şi Denver (140).

TSA reaminteşte că transportul de arme - în bagajul de mână sau asupra posesorului - este interzis, iar pasagerii riscă o amendă maximă de 13.000 de dolari.

Deşi Constituţia SUA garantează dreptul de a deţine o armă şi portul de armă este legal în unele state americane, transportul armelor în avion este autorizat doar dacă acestea sunt declarate la compania aeriană şi înregistrate ca bagaj de cală. Ele trebuie descărcate şi plasate într-o cutie închisă.

În iulie, agenţii TSA de pe Aeroportul Baltimore-Washington au confiscat un lansator de rachete, proprietarul fiind un membru al armatei americane care a spus că l-a adus ca amintire din Kuweit. Dispozitivul nu mai era în stare de funcţionare, a precizat agenţia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine