2020-04-10 00:25

O biserică din Brazilia își cheamă credincioșii să îi ungă cu ulei împotriva coronavirusului

 |  12:02
O biserică din Brazilia își cheamă credincioșii să îi ungă cu ulei împotriva coronavirusului

Poliţia braziliană anchetează anunțul unei biserici evanghelice prin care a promis imunizarea '' împotriva oricărei epidemii, virusuri sau boli'', a declarat marţi comisarul responsabil cu acest caz, relatează AFP, potrivit Agerpres

"Puterea lui Dumnezeu împotriva coronavirusului. Veniţi pentru că va exista o ungere cu ulei sfinţit în timpul postului pentru imunizarea împotriva oricărei epidemii, virusuri sau boli", a scris pe reţelele de socializare Catedrala Globală a Sfântului Duh, din Porto Alegre (sudul Braziliei).

Alertată de numeroase apeluri, poliţia s-a deplasat duminică la lăcaşul de cult, însă "la acel moment nu a fost identificată nicio infracţiune", a declarat comisarul Laura Lopes, responsabilă cu acest caz.

"După publicarea acestui anunţ, am deschis o anchetă pentru a afla ce le spun ei cu adevărat credincioşilor şi dacă distribuie remedii sau vaccinuri împotriva bolilor", a adăugat ea.

Reprezentanţii bisericii şi câţiva credincioşi au fost chemaţi pentru a fi chestionaţi pe această temă, a completat ea.

Ancheta îşi propune să stabilească dacă liderii religioşi au săvârşit infracţiunea de "tămăduire" care, potrivit legii braziliene, constă în "insuflarea sau anunţarea vindecării prin mijloace secrete sau infailibile", şi este pedepsită cu un an de închisoare.

"În niciun moment (anunţul) nu promite că uleiul vindecă coronavirusul, în niciun moment nu spune că vom vinde acest ulei", a declarat marţi liderul bisericii, predicatorul Silvio Ribeiro, în cadrul unei conferinţe de presă. El a susţinut, de asemenea, că şi-a îndreptat pacienţii bolnavi către medic "timp de 27 de ani".

"Îmi cer scuze. Intenţia noastră cu acest anunţ a fost să aducem credinţă, speranţă şi dragoste tuturor, nimic altceva", a mai spus el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine