2020-07-07 16:54

O elevă ucisă şi alte 17 persoane rănite în apropiere de Tokyo, într-un atac cu cuţitul

 |  08:32
O elevă ucisă şi alte 17 persoane rănite în apropiere de Tokyo, într-un atac cu cuţitul

O elevă a fost ucisă marţi, la Kawasaki, la periferia de sud a Tokyo, într-un atac cu cuţitul soldat de asemenea cu 17 răniţi, în momentul în care salariaţi şi copii se duceau la serviciu şi la şcoală.

Potrivit presei locale, care a confirmat decesul minorei, presupusul agresor, în vârstă de aproximativ 50 de ani, a murit, la rândul său, din cauza rănilor pe care şi le-a provocat singur.

Anterior, serviciile de salvare au anunţat că două persoane nu prezentau semne vitale, o expresie folosită în Japonia înainte ca decesul să fie confirmat medical.

Între răniţi, ”o femeie în vârstă de aproximativ 40 de ani şi trei fete, în vârstă de 6 ani, au fost rănite grav, în principal la nivelul capului şi gâtului”, a declarat pentru presă Takehito Otsubo, adjunctul directorului spitalului în care au fost internate. ”Ele vor fi supuse unei operaţii şi vor fi transferate apoi într-o unitate de terapie intensivă”.

MESAJUL LUI TRUMP

Înainte să plece din în Japonia, unde a efectuat o vizită de stat de patru zile, Donald Trump şi-a exprimat solidaritatea.

”Toţi americanii sunt alături de poporul japonez şi plâng victimele şi familiile lor”, a declarat preşedintele, care se afla la bordul unei nave militare japoneze. ”În numele Primei Doamne şi al meu, vreau să-mi acord un moment pentru a ne ruga şi a ne exprima simpatia”.

Circumstanţele atacului erau vagi. Potrivit televiziunii publice NHK, două cuţite au fpst găsite la faţa locului.

Pompierii au primit un apel de urgenţă dimineaţa, la ora locală 7.44 (luni, 23.44 ora României).

Prime elemente relevau un atac într-un parc, însă martori au declarat că a avut loc într-o staţie de autobuz.

”Am auzit sirene ale ambulanţelor şi am văzut un bărbat pe jos”, a declarat un vecin la NHK.

”Am văzut, de asemenea, eleve de la şcoala primară pe jos. Este un cartier liniştit, este îngrozitor să vezi aşa ceva”, a spus el.

”Se pare că un bărbat a intrat în autobuzul şcolar pe care-l foloseşte fiica mea şi a înjunghiat mai multe persoane”, a declarat un tată.

”Am să vă omor!”, ar fi urlat el, potrivit unui bărbat care se afla în parcul vecin, intervievat de cotidianul Asashi.

Era imposibil ca aceste informaţii să fie conformate imediat.

DEZLĂNŢUIRE DE VIOLENŢĂ OARBĂ

La faţa locului se aflau numeroase maşini de poliţie, vehicule ale pompierilor şi ambulanţe. Corturi au fost ridicate de urgenţă în vederea îngrijirii răniţilor.

Un autobuz alb era parcat în apropiere, flancat de numele "Caritas Gakuen", o instituţie catolică, a constatat un jurnalist AFP la faţa locului.

Atacuri în masă sunt rare în Japonia, care dispune de o legislaţie cu privire la controlul armelor foarte strictă şi de un nivel al infracţionalităţii relativ slab. Însă dezlănţuiri de violenţă oarbă îndoliază ocazional arhipelagul.

În iulie 2016, un tânăr a ucis cu arma albă 19 persoane, într-un centru pentru persoane cu deficienţe mentale, la aproximativ 50 de kilometri distanţă de Tokyo, cel mai sângeros din ţară din 1938.

Alt atac a marcat spiritele când, în 2008, un bărbat în vârstă de 28 de ani, înarmat cu un cuţit, la volanul unui camion, a semănat panică în cartierul firmelor electronice Akihabara la Tokyo, zdrobind pietoni, înainte de a înjunghia trecători, la întâmplare, în mulţime, cu o lamă cu dublu tăiş. Şapte persoane au fost ucise, iar alte zece au fost rănite atunci.

Cu câţiva ani mai înainte, în iunie 2001, un bărbat a ucis opt copii într-o şcoală primară, la Osaka.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz