2020-05-25 18:54

O insulă din Grecia, cu 24 de oameni, caută locuitori. Cu cât îi plătește pe lună să se mute

 |  11:00
O insulă din Grecia, cu 24 de oameni, caută locuitori. Cu cât îi plătește pe lună să se mute

Antikythera, o insulă grecească însorită și scăldată de ape azurii, situată între Creta și Kythira, caută locuitori și vine cu o ofertă care nu este pentru oricine chiar dacă la prima vedere pare tentantă.

Mitropolitul de Kythera și Monemvasia împreună cu autoritățile de pe insula Antikythera speră să aducă viața înapoi pe frumoasa insulă grecească, care acum găzduiește doar în jur de 24 de oameni față de 800 cât erau cândva.

Planul lor este de a oferi 500 de euro lunar, plus teren și mâncare celor care aleg să se mute pe insula Antikythira, din paradisul Mării Egee. Totuși beneficiile nu sunt pentru oricine. Mitropolitul și autoritățile locale spun că ar prefera familii tinere cu câte 3 copii.

Pe lângă terenul oferit gratis și mâncare, consiliul local promite și joburi viitorilor localnici - ca pescari, fermieri, constructori sau brutari. Speră ca astfel populația să crească de la 24 la 300 de locuitori.

Insula se află la 45 de minute de zbor de Atena iar localnicii au promis că-i vor găzdui gratis pe cei care vor să viziteze zona.

De ce nu se înghesuie oamenii să vină pe Antikythera

Potrivit Greek Reporter, de când a fost prezentată oferta doar 15 familii s-au arătat dornice să se mute. Între timp, anunțul autorităților locale a ajuns și în presa internațională.

Insula are electricitate, internet, telefonie, singura avertizare majoră fiind legată de vremea imprevizibilă pe timp de furtună, relatează Daily Mail.

Există totuși și dezavantaje. Turismul, o industrie majoră în Grecia nu ajută prea mult Antikythera, cum se întâmplă în Santorini sau Mykonos. Plajele sunt frumoase, dar inaccesibile pe Antikythera. Feriboturile sunt la mila vântului înșelător și pot îi lăsa baltă pe turiști. Pe insulă nu sunt taxiuri, supermarketuri sau benzinării, potrivit Los Angeles Times.

Cei care ar dori să se mute sunt descurajați și de sistemul birocratic. Avizul de construcție al unei case sau al unui drum public durează ani iar pregătirile pentru a-i acomoda pe insulă pe cei dornici să locuiască aici sunt și ele lungi pentru că necesită aprobări.

Pentru, George Katsanevakis un localnic, planul autorităților de a aduce locuitori pe insulă nu are nicio atracție financiară sau de altă natură.

Antikythera este renumită pentru o mașină antică, de bronz, descoperită aici de scafandri în 1900. Cunoscută de arheologi drept “Mașina Antikythera”, aceasta este de fapt un calculator antic folosit pentru a prezice pozițiile astronomice, precum și eclipsele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine