2019-08-18 20:17

O nouă bază militară nucleară descoperită în Coreea de Nord cu ajutorul imaginilor din satelit

 |  11:19
O nouă bază militară nucleară descoperită în Coreea de Nord cu ajutorul imaginilor din satelit

Coreea de Nord îşi extinde şi îmbunătăţeşte semnificativ bazele de testare a rachetelor cu rază lungă, conform unor imagini din satelit publicate de CNN, scrie The Guardian.

Imaginile arată îmbunătăţirile făcute la baza Yeongjeo-dong şi o nouă bază care nu era cunoscută anterior, ambele în zona de munte a Coreei de Nord, scrie news.ro. Având în vedere locaţia celor două baze, acestea sunt, cel mai probabil, locaţii de lansare pentru noile rachete cu rază lungă, inclusiv cele care pot avea arme nucleare, conform analiştilor care au vizionat imaginile. Bazele au şi o reţea de tuneluri subterane care sunt folosite pentru a depozita rachetele.

Departamentul Apărării din SUA a afirmat într-un comunicat: „Urmărim Coreea de Nord îndeaproape dar nu pot discuta informaţii secrete".

„În Coreea de Nord nu are loc o dezarmare. Nu au spus niciodată că vor face acest lucru", a scris pe Twitter Vipin Narang, un profesor de ştiinţe politice de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts. „Trump trebuie să fie conştient de aceste lucruri. Nu îi pasă. Kim se preface că se dezarmează iar Trump se preface că îl crede", a adăugat el.

În ultimele luni, Coreea de Nord a anunţat testarea unei „arme noi ultramoderne" fără să ofere detalii.

Trump a afirmat sâmbătă că speră să organizeze o a doua întâlnire cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, la începutul lui 2019, după ce în iunie 2018 cei doi s-au întâlnit în Singapore, angajându-se atunci să lucreze pentru dezarmarea peninsulei coreene.

Consilierul pe securitate naţională din SUA, John Bolton, a precizat că un al doilea summit este necesar din cauza lipsei de progres în Coreea de Nord.

Oficialii americani au insistat că statul nord-coreean trebuie să dezarmeze complet şi să permită accesul unor inspectori internaţionali înainte să fie ridicate sancţiunile contra Phenianului.

O nouă bază militară nucleară descoperită în Coreea de Nord cu ajutorul imaginilor din satelit
zoom


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Nucleara de dimineață O veste-bombă (la propriu!), servită miercuri dis de dimineață, are potențialul de a ne schimba brusc perspectiva. Ne-am culcat mini-lider regional și ne-am trezit putere nucleară! Pe șest, americanii ar fi început să mute armele nucleare de la baza aeriană Incirlik, din Turcia, tocmai la Deveselu, satul cu scutul, la doi pași de Caracal. Cel puțin așa zice Euractiv.ro, citând două surse independente. Motivul: Statele Unite nu ar mai avea încredere în autoritățile turce după ce, în timpul puciului, alimentarea cu energie a bazei Incirlik a fost tăiată, iar avioanele americane au fost blocate la sol. Plus că, de la puci încoace, relațiile dintre cele două țări sunt tot mai reci, turcii presând partea americană pentru extrădarea predicatorului Gulen, considerat “creierul” din spatele loviturii militare
18 Aug 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray