2020-07-14 07:42

O regiune din China, în carantină de teama unui nou val de coronavirus

 |  12:00
O regiune din China, în carantină de teama unui nou val de coronavirus

Autoritățile chineze le-au impus locuitorilor din regiunea Jia să rămână în case după ce au fost raportate cazuri de coronavirus într-un spital din zonă, scrie Politico.eu, care preia un articol din China Morning Post.

Provincia Henan din centrul Chinei a luat măsuri drastice punând regiunea în carantină totală. Autoritățile încearcă în acest fel să evite un al doilea val de coronavirus în plin efort de a resuscita economia, scrie G4Media

Măsurile au intrat în vigoare marți în regiunea Jia, lângă orașul Pingdingshan, cei circa 600.000 de locuitori din regiune fiind obligați să rămână acasă. Potrivit autorităților, este nevoie de aprobare specială pentru a ieși din casă.

După luni de restricții, China a raportat o descreștere a cazurilor de coroanvirus. Miercuri, Comisia Națională de Sănătate a anunțat 36 de noi cazuri, dintre care doar unul grav.

Liderii chinezi, notează Politico, se grăbesc să repornească economia dar subliniază că acest lucru trebuie echilibrat cu măsuri de precauție.

În timpul unei vizite în provincia Zhejiang, președintele Xi Jinping a sublilniat că trebuie făcuți pași prudenți către revenirea la viața normală și a avertizat oficialii să se asigure că nu vor exista sincope în adoptarea unor măsuri care să împiedice revenirea epidemiei care a îmbolnăvit în China peste 82.000 de persoane și a ucis peste 3300.

Potrivit unei avertizări, locuitorii din regiunea Jia trebuie să aibă permise speciale pentru a putea ieși din case, trebuie să li se ia în prealabil temperatura și să poarte mască.

Toate companiile au fost închise, cu excepția utilităților, spitalelor, companiilor de logistică și a celor de procesare a alimentelor. Toate magazinele, cu excepția supermarketurilor, spitalelor, piețelor, stațiilor de benzină, farmaciilor și hotelurilor, au fost închise.

În plus, doar persoanele cu permis special pot merge la muncă iar mașinile pot fi utilizate doar în anumite zile, în funcție de numărul mașinii.

China a impus în luna ianuarie măsuri draconice în Wuhan, considerat epicentrul epidemiei de coronavirus, punând în carantină orașul cu 11 milioane de locuitori.

Locuitorii din regiunea Jia afirmă că au fost notificați de guvern despre iminenta carantină. Autoritățile le-ar fi cerut locuitorilor să își facă provizii de legume și de produse de bază și să se pregătească pentru izolare, cu precizarea că fiecare familie să desemneze un membru care poate merge la cumpărături la fiecare două zile.

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz