2020-07-14 10:06

O vedetă din China a rupt contractul cu Versace din cauza unui tricou controversat

 |  11:23
O vedetă din China a rupt contractul cu Versace din cauza unui tricou controversat

Vedeta de origine chineză Yang Mi a devenit virală pe reţelele de socializare după ce a decis să pună capăt contractului cu celebra casă de modă Versace, din cauza unui tricou care, în opinia sa, a încălcat integritatea teritorială a Chinei, relatează luni DPA.

Actriţa Yang Mi, care a fost ambasador al Versace, şi-a exprimat indignarea pe site-ul de socializare Weibo în legătură cu un tricou pe care Hong Kong şi Macau, regiuni administrative speciale din China, figurau în mod eronat ca ţări de sine stătătoare.

''Integritatea teritorială şi suveranitatea Chinei sunt sacre şi inviolabile'', se arată într-un comunicat emis duminică de studioul vedetei, Jiaxing Media.

Până luni dimineaţă, hashtag-ul #YangMiStopsWorkingWithVersace a strâns 900 de milioane de vizualizări pe Weibo.

Versace a transmis duminică scuze pentru ceea ce a descris drept ''o greşeală de design'' apărută pe tricoul său. Compania a dat asigurări că până la data de 24 iulie a eliminat şi distrus tricoul din toate punctele sale de vânzare.

''Iubim China şi respectăm cu tărie suveranitatea teritorială a Chinei'', a indicat compania pe Weibo.

Donatella Versace, director executiv al companiei şi designer şef, şi-a cerut la rândul său scuze pe Instagram. ''Nu am intenţionat niciodată să arăt o lipsă de respect faţă de suveranitatea naţională a Chinei, de aceea am dorit să-mi cer scuze personal pentru această lipsă de acurateţe şi pentru orice suferinţă pe care aş fi provocat-o'', a declarat ea.

Versace nu este singura companie care şi-a cerut scuze Chinei din cauza reprezentării greşite a unor teritorii ale sale. Anul trecut, retailerul american Gap s-a scuzat după ce a comercializat tricouri care înfăţişau o ''hartă greşită'' a Chinei. De asemenea, mai multe companii aeriene şi-au exprimat regretul după ce Taiwan şi Tibet au fost menţionate pe site-urile lor cu statutul de ţară.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz