2020-08-04 21:16

Obama, mesaj dur după atacul din California

 |  14:22
Obama, mesaj dur după atacul din California

După atacul de miercuri din San Bernardino, California li reclasificarea atacului ca fiind unui terorist, președintele american Barack Obama a transmis sâmbătă un mesaj de unitate în fața terorismului.

'Suntem americani. Ne apărăm valorile, cele ale unei societăți libere și deschise. Suntem puternici. Suntem rezistenți și nu ne vom lăsa terorizați', a declarat Obama în alocuțiunea sa săptămânală difuzată de la Casa Albă, după cum relatează AFP.

'Este posibil ca cei doi atacatori să fi fost radicalizați. Dacă se va ajunge la această concluzie, aceasta va ilustra amenințarea asupra căreia noi ne concentrăm de ani de zile: pericolul oamenilor care cedează la ideologiile extremiste violente', a subliniat Obama.

'Noi știm că organizația Statul Islamic și alte grupări încurajează oameni — în toată lumea și în țara noastră — să comită acte teribile', a adăugat președintele american.

Potrivit anchetatorilor FBI, atacul de miercuri din California, comis de un cuplu și soldat cu 14 morți, a fost minuțios pregătit. Directorul poliției federale americane, James Comey, a declarat că, deocamdată, nu sunt indicii că ucigașii ar fi făcut parte dintr-o organizație sau o celulă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz