2019-11-18 01:33

Obama surprinde: Operațiunile din Panama Papers sunt legale

 |  22:07
Obama surprinde: Operațiunile din Panama Papers sunt legale

Președintele SUA, Barack Obama, a admis marți că multe dintre operațiunile financiare care ies la suprafață în urma scurgerii de informații așa-numită 'Panama Papers' sunt legale, dar a subliniat că 'tocmai aceasta este problema', și anume că mulți profită de pe urma insuficienței măsurilor de combatere a evaziunii fiscale la nivel internațional, scrie Agerpres.

Într-un discurs susținut la Casa Albă pe tema noilor măsuri adoptate de către Departamentul american al Trezoreriei, Obama a calificat evaziunea fiscală drept o 'problemă mondială' și a insistat asupra necesității înăspririi legislației și a intensificării cooperării internaționale pentru a combate acest fenomen. Amintind că problema evaziunii fiscale a fost periodic evocată la summiturile G7 și G20, liderul american a apreciat că s-au făcut 'unele progrese' în coordonarea internațională între administrațiile fiscale.

Totuși, 'una dintre marile probleme este că multe dintre aceste operațiuni sunt legale, nu ilegale', a indicat Obama, subliniind că atât SUA cât și celelalte țări trebuie să elimine portițele care permit sustragerea de la plata taxelor și să acopere vidurile legislative.

'Nu putem permite ca neplata impozitelor să fie ceva legal', a continuat liderul de la Casa Albă, care a criticat faptul că de prea multe ori legile sunt 'prost concepute' și 'permit celor care au suficienți avocați și contabili să se sustragă responsabilităților cărora trebuie să se supună cetățenii obișnuiți'.

În acest context, el a salutat adoptarea luni în SUA a unor noi măsuri menite să stopeze exilul fiscal al multinaționalelor americane ce încearcă să evite plata impozitelor transferându-și sediul social în țări cu fiscalitate redusă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Nimic nou din Panama “Panama Papers”, investigația de presă transfrontalieră care ține în acest moment prima pagină a ziarelor din întreaga lumea, a produs deja un scandal de toată frumusețea, însă dincolo de asta efectele s-ar putea lăsa așteptate
07 Apr 2016 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray